A komlói sakkcsapatok minden osztályban remekeltek az elmúlt héten.

Az NBI/B-ben a tavalyi bajnok és 4 forduló után élen álló Ajkát verték 3 ponttal a komlói sakkozók. Nem várt bravúrt ez, hiszen biztosan győztük le a 9 címviselővel felálló jóval esélyesebb vendégeket.

Sorrendben harmadszor is nyert a komlóiak eszéki vendégjátékosa Mrkonjic Nenad. Mellette Kresz Ádám ifjúsági játékosunk is kitett magáért, sötéttel szerezte újabb győzelmét. Az éltáblán Csiszár Csaba rendkívüli izgalmak között ért el döntetlent nagymester ellenfelével szemben.

Eredmény: Komlói Bányász – Bányász SK Ajka 7,5 : 4,5

Győztek: Mrkonjic N., Karsa L., Amrein R., Kresz Á. és Csiszár V. Remiztek: Csiszár Cs., Leventic I., Iván A., Jeszenszky J. és Lantos L.

Az állás 5. forduló után: 1. Zalaegerszegi Csuti 39,5 pont 2. Biatorbágy 38 pont 3. Ajka 35 pont … 7. Komlói Bányász 29,5 pont…12. Balatonfüred 18,5 pont

Hasonlóan nagy sikert ért el NBII-es csapatunk. A szintén élen álló, címvédő Decset fektettük két vállra hazai környezetben. A prímet Kádár Gábor vitte, aki 85 évesen is győzött jóval fiatalabb ellenfelével szemben. Leginkább a középső táblákon ment a játék. Az ifjúsági játékosaink is jót küzdöttek, Páter Péter például két királyig játszott nagynevű ellenfelével szemben.

Eredmény: Komlói Bányász II – Decs 1990  7 : 5

Győztek: Varga Miklós, Thürmer Jenő, Kádár Gábor és Ambrus Lajos Remiztek: Györke Zoltán, Benedek István, Páter Péter, Száz Ferenc, Kresz Tamás és Bóka Róbert

Az állás 3. forduló után: 1. ASE Paks 24,5 2. Decs 1990 22,5 pont 3. Nagyatád 22 pont … 7. Komlói BSK II. 15 pont …10. Kaposvár 8,5 pont

A Baranya Megyei I. osztályú sakkbajnokságban élre állt a Komló III. a 2. forduló után. Sajnos a mohácsiak visszaléptek így 7 csapat maradt a bajnokságban.

Eredmény: Szigetvár – Komlói BSK III. 1 : 7

Győztek: Musitz László, Kresz Tamás, Bóka Róbert, Kollár Tibor, Kis-Katos János, Tresch Ferenc és Kálnai Borbála

Az állás 2. forduló után: 1. Komló III. 13 pont 2. Kármin Pécs 11,5 pont 3. DOZSO Pécs 7 pont…

A Baranya Megyei II. osztályú bajnokságban két komlói csapat indult. Szombaton Mánfán tartották meg a 7. és a 8. fordulót. A tízcsapatos mezőnyben az első két helyet a komlói csapatok foglalják el: 1. Komlói Bányász IV. 21,5 pont (csapattagok: Kresz Tamás, Kollár Tibor, Tresch Ferenc, Ignácz László és Niedling János) 2. Komló V. 21,5 pont (csapattagok: Páter Péter, Grünwald Mátyás, Grünwald Géza, Kis-Katos János és dr. Horváth Zsolt). A bajnokságból még egy forduló van vissza, azt december 14-én játsszák.