Dr. Kvanduk Frigyes által celebrált vasárnapi szentmisét követően Polics József polgármester adta át a múlt század első felét idéző Templom tér megújított változatát.  

Hosszú és akadályokkal teli utat járt be a megújuló Templom tér a tervasztaltól a megvalósításig. Azonban 2019 adventjének kezdetén valósággá válhatott az 50-es években elbontott kapuk újjászületése.

Az eredeti konstrukciókból csak a Hit kapuja maradt meg a modernkornak. Komló Város Önkormányzata úgy döntött, hogy a másik három kapu visszaállításával – a Munka, az Oktatás és a Szórakozás kapuja – visszacsempészi a tér 1930-as évekbeli hangulatát.

A felújítást követően, az 50-es években elbontott kapuk mára újjáépítve díszítik a teret. Mellette a járda- és útfelújítás, valamint parkolók kialakítása, a terület zöldítése is megtörtént.

Polics József a tér átadóünnepségén elégedettségét fejezte ki, hogy Komló egykori központja mára visszanyerte régi fényét. Ugyanakkor jelentősen át is alakult, megújult, igazodva a jelenkor követelményeihez. A 2012-ben még csak tervként létező rekonstrukció mára valóság lett, így állhatunk most itt a megszépült téren.

Tóth Ferenc Liszt-díjas karnagy visszaemlékező gondolataiban idézte fel a múlt századi Komló életét. A térhez és a környezetében álló épületekhez fűződő emlékeiből merítve osztotta meg azt is, hogy  anno 10 éves korában az Ő magasságához igazították az munkások az akkor épülő Kodály iskola korlátait.

Az átadóünnepséget a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola énekkara tette meghittebbé.