Nem hagyták magukra a komlói munkavállalókat; kormányzati segítséggel őrizhetik meg állásaikat a P-Salus Kft. dolgozói. A nehéz helyzetbe került komlóiak nagyobb részét egy állami tulajdonú cég foglalkoztatja tovább.

Február utolsó napján szűnt meg a felszámolás alatt álló P-Salus Kft. alkalmazottjainak a munkaviszonya. A Komlón 2008 óta jelenlévő, többek között varrodai munkát végző cég már korábban bejelentette a csoportos létszámleépítés tényét a munkaügyi központnak. A 143 főt érintő elbocsátás, végül – a város vezetőinek gazdasági társaságokkal, és a minisztérium képviselőivel folytatott egyeztetésének eredményeként – pozitív fordulatot vett.

A 100%-os állami tulajdonban lévő Kézmű Nonprofit Kft. lehetőséget teremtett 71 fő – többségében varrónők – újrafoglalkoztatásra, sőt a korábbról „örökölt” megrendeléseknek köszönhetően akár újabb munkavállalók felvételére is sor kerülhet.

Az állami szerepvállalás mellett a Riko Szerszám – és Textil Kft. – a Munkaügyi Központ Komlói Kirendeltség hátrányos helyzetűek bértámogatásával, valamint a városvezetés közbenjárásaként további 10 millió forint állami segítséggel – 41, korábban a P-Salusnál dolgozó munkatárs felvételéről döntött.