A 2019-es esztendő utolsó hazai bajnoki mérkőzésére készül együttesünk. Ellenfelünk az a Dabas lesz, amely többször is borsot tört az orrunk alá.

Jó formában kézilabdázik csapatunk az utóbbi időszakban, sokan remélik, szombaton is szebbik arcát mutatja a Kilvinger-csapat. A Gyöngyös elleni pontszerzés széleskörű elismerést váltott ki a múlt héten, amely egy sikeres őszi szezon szimbóluma is lehetne, ám az i-re a pontot a Dabas legyőzése jelentené.

Annak a Dabasnak legyőzése, amely kedden szűkszavú közleményben adta hírül, hogy kedden megvált átlövőjétől, Borsos Tamástól.  Nagy érvágás ez a Pest megyei csapatnak, hiszen Borsos 44 góljával a házi góllövőlista legjobbja volt.

Igencsak elgondolkodtató a Dabas idei eredménysora. Tomori Győző csapata idegenben győzte le a Budakalászt, otthon simán kikapott a Csurgótól és a Gyöngyöstől, egy góllal az Egertől, ugyanakkor döntetlent játszott a Balatonfüreddel.

Nehéz „belőni” a vendégek erejét, de figyelmeztető, hogy volt rá precedens már, hogy pontokkal távoztak Komlóról.

Nálunk érthetően kiváló a hangulat a gyöngyösi kirándulás óta. Egy megerőltető időszak után állhattunk vissza a heti egymeccses ritmusra. A Mátraalján kiváló teljesítményt nyújtott Szkokán Szabolcs bizakodik, hogy sikerül a szélsőjátékunkat megismételni a Dabas ellen is. Ő és Igor Marković összesen 14 alkalommal vette be a gyöngyösiek kapuját. Ugyancsak jó hír, hogy a kék lappal kiállított Grünfelder Péter – szombaton Kilvinger Bálint rendelkezésére állhat.

Már a közelgő ünnepeket idézi, hogy a mérkőzésen ismét lehet szavazni a hátrahagyott év legjobbjára.

Horvát Ila szurkolótársunk Fb-oldalán már megjelent a felhívás, hogy a Sport36-komló – Dabas NBI-es kézilabda-mérkőzés alkalmával nála lehet leadni a voksokat a 2019-es esztendő legjobb kézilabdázójára. A szurkolói szavazás eredményét a december 14-i sportbálon ismerhetjük meg, ekkor adják át ugyanis az érintettnek a szurkolók díját.

Ráadásul a szurkolók adakozhatnak is. A hagyományokhoz hűen, a szurkolók ismét plüssfigurákkal örvendeztethetik meg a rászoruló, nehezebb sorsú gyermekeket. A találkozó indulását jelző sípszó előtt lehet plüsst dobni a pályára, amely karácsonyig eljut az érintettekhez. (A mesekönyveket a küzdőtér elé lehet letenni.)

Ugyanezen a napon a Sport36-Komló kézilabdacsapata, a Komlói Bányász Szurkolói Család és a mérkőzéseket biztosító Biztonsági Szolgálat gyűjtést szervez a Komlói Állatvédő Szervezet számára – tudtuk meg Tóth Csaby szurkolótársunktól.

K&H Kézilabda Liga 11. forduló 2019. november 30. 18 óra:

Sport36-Komló – Dabasi KC VSE

Komló, Városi Sportközpont V: Medve, Südi