Az önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezete bonyolítja le az oktatás-nevelési intézményeinkben tanuló gyermekek étkezését. A GESZ márciustól – haladva a korral – a digitalizáció útjára kíván lépni a helyi menzákon.

„A kezdeményezést több okból indította el a GESZ. Egyrészt az iskolatitkár feladatát könnyítik meg, mentesítve nagyobb papíralapú adminisztrációtól, de a szülőknek is könnyebbséget jelenthet, hiszen otthonról adhatják le a rendelésüket, és ezen a felületen kártyás fizetéssel rendezhetik tartozásukat” – tudtuk meg Kiss Bélánétól, a GESZ vezetőjétől. A szakember hozzátette, az átláthatóbb rendszer jóval könnyebbé teszi számukra a következő napi nyersanyag-beszerzést.

Az új rendszer lényege, hogy ezentúl egy regisztrációhoz kötött felületen rendelhetik meg, mondhatják le és fizethetik ki gyermekük számára a menza díját a szülők. Az étkezések alkalmával a diákok egy plasztikkártyát érintenek a konyhákon elhelyezett kijelzőhöz, amely megmutatja jogosultak-e a szolgáltatásra.

Várhatóan nem lesz teljes az átállás. Azon szülők számára, akik nem rendelkeznek számítógéppel, vagy más okból nem tudnak hozzáférni a digitális felülethez, fenntartják még a papíralapú befizetés lehetőségét. Fontos aláhúzni, hogy a térítési díjak pontos befizetése érdekében áll át a GESZ az előre számlázásra, tehát az étkezés árát előre kell megtéríteni majd.

Az étkezés lemondására az új rendszerben is lesz lehetőség. Másfél nappal előbb – az iskolatitkárral való egyeztetés nélkül is – egy kattintással visszamondható az ebéd, amelynek összege levonásra kerül majd a következő havi befizetésből.

A „Menza Pure Komló” étkezési díj befizetési programot 2020. március 1-jétől indítja el a GESZ.

A részleteket és a program leírását, működését a GESZ komlogesz.hu weboldalán elhelyezett tájékoztatóból ismerhetik meg a szülők.