Az ország minden tájáról, tizenhárom településéről érkeztek fiatal fuvolisták az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett találkozóra.

A korábbi intézményvezető, Seregné Deák Róza által életre hívott találkozó népszerűségét a 31 résztvevő mutatja. Az ötletgazdának Makai Valéria, jelenlegi tagintézmény-vezető köszönte meg a korábbi évek szervezését, egyben köszöntötte a találkozó díszvendégeit, a 2011-ben elhunyt fuvolaművész, Gyöngyössy Zoltán testvérét, Vargáné Gyöngyössy Juditot és férjét.

Polics József polgármester köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyöngyössy Zoltán bárhol is járt a világban, mindig büszke volt komlói gyökereire. Példaképe lehet a mai fiatalságnak, hogy bármelyik településről elérhetik álmaikat, ahogyan azt a fuvolaművész tette – utalt a városvezető Gyöngyössy Zoltán eseményben és elismerésekben gazdag életútjára.

A három korcsoportra osztott fellépők egy 20. századi kortárs szerző művét és egy szabadon választott produkciót adtak elő a Romos Zsolt, Szeléndi Zsuzsanna, Szabó Norbert által alkotott szakmai zsűrinek.

A találkozón két EFAMI-növendék képviselte városunkat. Csík Dóra Laura Gluck: Ária az Orfeusz című operából, illetve James Curnow: To a wild rose fuvolajátékát adta elő, később Polics Vivientől Plays-Gras: Le chant du coucou és Hasse Tambourin-ját hallhatta a zsűri.

V. Gyöngyössy Zoltán Fuvolatalálkozó HD

A Komlói Színházban megrendezett országos fuvolatalálkozón két EFAMI növendék képviselte városunkat. Csík Dóra Laura Gluck: Ária az Orfeusz-t, illetve James Curnow: To a wild rose fuvolajátékát adta elő, később Polics Viventől Plays-Gras: Le chant du coucou-t és Hasse Tambourin-ját hallhatta a zsűri.

Közzétette: Komlói Újság – 2019. november 22., péntek

Az egész napos találkozót lezáró eredményhirdetés előtt Matuz István Liszt- és Kossuth-díjas fuvolaművész és kísérője, Baráth Bálint zongoraművész hangversenyét hallgathatta még a közönség. Érdekesség, hogy repertoárjukban több Gyöngyössy Zoltán átirat – Bach: a-moll fuvolaverseny, Schumann: Fantáziadarabok – is szerepelt.

Az eredményhirdetésen minősítéseket osztottak ki a szakemberek.