A Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei katolikus Általános Iskola és Óvoda is csatlakozott a Go Blue Gyermekjogi Egyezmény eseményéhez. A november 20-i program megvalósítását Ormándlaky Dalma intézményvezető és Tóth Hajnalka koordinátor segítette az iskolában, amelyet többnapos bevezető kampánnyal készítettek elő.  Fotó: komlokodaly.hu

A nap célja, hogy a gyerekek a világon mindenütt felemeljék a hangjukat, hogy elmondják a véleményüket az őket körülvevő világról, hogy kiálljanak a jogaikért, és hogy képviseljék a generációjuk érdekeit. És szóljanak azokért a gyerekekért is, akik nincsenek abban a helyzetben, hogy ezt megtehessék.

Az UNICEF Magyarország felhívására a Kodályban is kékbe öltöztek a diákok. Készíthettek selfiet, csoportképet, csoportselfiet, rövid videót, amin jól látszik a kék ruha vagy kiegészítő. Ezt feltölthették az Instagramra, használva a #GoBlue és #WorldChildrensDay hashtaget.

Ormándlaky Dalma a nappal kapcsolatban így fogalmazott: „Csodálatos élmény volt a gyerekek hozzáállása és aktív részvétele. Köszönjük a lehetőséget!”