A Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány színházterápiás csoportjának előadását tekinthették meg „Az örök hiány rövid hiánya” címmel a meghívott vendégek a Komlói Színházban.

Az alapítvány Komlón működtetett intézetének kliensei számos terápiás kezelés közül találhatják meg a számukra megfelelőt. Az egyik ilyen a színházterápia. Az intézet falain belül készülnek fel egy-egy előadásra, és ha úgy érzik összeállt a darab, akkor megmutatják magukat és a darabot a meghívott vendégeknek. Kult Zoltánt az intézmény munkatársa hozzátette: a függőség során kialakul a kirekesztettség érzése, az antiszociális viselkedés. Egy ilyen esemény nagyon jó lehetőség arra, hogy a terápián résztvevők elfogadják magukat. Könnyebben át tudják élni az örömöt, a bánatot, a szorongást ezáltal segítve azoknak, akik hozzájuk fordulnak segítségért.

Az előadás során a függőséggel küzdő emberek mindennapjainak problémáit – drog- és alkoholproblémák, kirekesztettség, magány, öngyilkosság – dolgozták fel a bentlakók sajátos hangvételben élő zene kíséretében.

A sötétebb tónusú darab után a nézőkkel alakult ki egy kötetlen beszélgetés, ahol kérdések és rá válaszok hangzottak el az addikció témakörében.