Február 24-én megtartott önkormányzati ülésen folytatódott Komló 2011. évi költségvetésének vitája. Az anyaggal kapcsolatban az ellenzékben lévő Dr.Barbarics Ildikó (MSZP) is megfogalmazta véleményét.

 „Fiskális, lecsupaszított költségvetés került a testület elé, ez a hivatal feladata. A képviselő-testület feladata lenne megtölteni tartalommal. Ez sajnos nem történt meg. A tervezet szerint szinte valamennyi városi intézmény nehéz helyzetbe kerül, de egyikünk érdeke sem az, hogy bármelyik ellehetetlenüljön. Ezt a szemléletet támasztja alá az, hogy az előző ciklusban nem hagytuk sorsára, nem adtuk a megyének a kórházat.

Az önkormányzati cégek adósságállományával kapcsolatban el kell mondanom, hogy a hitelek nagy része a fejlesztést szolgálta. A sikeres pályázatok révén olyan pénzek érkeztek a városba, melyekből intézményeink – iskoláink, óvodáink -, kórház, városháza, Közösségek háza, Színház és még sorolhatnám, megújulhattak. Felvetődik ugyanakkor, hogy mit jelent a többször említett struktúraváltozás, hiszen erről többet még nem hallottunk. 

Az már nyilvánvaló, hogy a városvezető koalíció által hangoztatott cégösszevonásokra nem kerül sor, hiszen a tulajdonosi összetétel nem teszi egyszerűvé ezt a feladatot. Ezt már az MSZP is megpróbálta, így előre borítékoltuk ennek eredményét. Sajnálatos, hogy nem hallgattak ránk. Elvesztegettünk 4 hónapot.

Az ezt követő struktúraváltoztatásról akár a cégeket, akár az intézményeket érintően semmilyen információt nem oszt meg velünk a Fidesz frakció. Pedig nem ártana,hisz oly sokszor emlegetik az együtt dolgozást és az összefogás költségvetését. Eddig ez azonban csak szólam maradt.

A lecsupaszított költségvetésből hiányoznak mindazok az ígéretek, melyet a Fidesz hangoztatott a kampány alatt. Most csak azt halljuk: ezt sem tudtuk, azt sem tudtuk…

A lehetőség adott volt, hogy még képviselőként minden ígéreteiket érintő kérdésben megfelelő információ birtokába jusson a polgármester.  Ha nem ezt tette, min alapultak az ígéretek?! Hol van a sokat emlegetett állami segítség. Sajnos ez is csak szólam maradt!”