November 9-10-én a KBSK ritmikus gimnasztika szakosztályának versenyzői mondhatni újabb mérföldkőhöz érkeztek. Eszéken, nemzetközi versenyen képviselhették városunkat.

A KBSK RG szakosztályának 8 versenyzője  a horvátországi Eszéken vett részt nemzetközi versenyen. A hatalmas izgalom, amit a külföldön versenyzés élménye adott szerencsére a lányok javára vált, szebbnél szebb gyakorlatokat mutattak be, melyek meg is hozták a csodálatos eredményeket. A magyarok mellett lányaink többek között finn, szerb, szlovák versenyzőkkel és a házigazda horvátokkal mérhették össze tudásukat. 

Nyolc versenyzőnk közül a mindössze 8 éves Györei Zoé felállatott a dobogó harmadik fokára, míg a 2008-as születésű gyermekek között – amely az egyik legnépesebb mezőnynek bizonyult – Szilasi Dorka karikagyakorlatát ezüstéremmel jutalmazta a zsűri.

További komlói vonatkozású eredmények:

2011: 

Nagy Odett Anna szabadgyakorlat 8. hely

2009: 

Storcz Dorina karikagyakorlat 4. hely

Barta Johanna karikagyakorlat 6. hely

Daróczi Sára szabadgyakorlat 6. hely

Vas Patrícia szabadgyakorlat 7. hely

2008:

Antao Theresa karikagyakorlat 8. hely

Edzőik: Fuchs Hanna és Vörösvári Csenge

„Nagyon- nagyon büszke vagyok a lányokra a hétvégi teljesítményük után. Egytől- egyig mindegyikük szép gyakorlatokat mutatott be, öröm volt őket nézni a szőnyegen. Több szempontból is nagy kihívást jelentett a verseny. Három lányt leszámítva ez volt nekik a szezon első megmérettetése, sokan utoljára a tavaszi szezonban versenyeztek, így már maga a versenyhelyzetbe való visszarázódás is kihívás volt. Volt, aki új gyakorlattal mutatkozott be, más sérülésből való felépülés után lépett szőnyegre. Az, hogy külföldre mentünk óriási öröm volt számukra, de ugyanúgy ott volt az izgulás is: idegen környezet, új élmény, új ingerek és akkor még a sok résztvevő nemzetről még nem is esett szó. Szerencsére azt mondhatom, hogy ezek a javunkra váltak. Nagyon sokat készültünk mind fizikailag, mind mentálisan erre a versenyre, aminek meg is lett az eredménye. Szerintem már maga az élmény hatalmas löketet adott a lányoknak, és bízom benne, hogy sok, hasonlóan szép eredménnyel fogunk haza térni a decemberi Snowflake kupáról, amely szintén nemzetközi mezőnnyel bír majd. Úgy gondolom, hogy okkal lehet büszke az egész város a lányokra, mert nem kis eredmény, amit elértek, és immár a határon túl is megmutatták, hogy milyenek a komlóiak” – nyilatkozta Vörösvári Csenge a tornát követően.