Horgászrend-módosítás, tógondnokválasztás és a társadalmi munka eltörlésének a témája is a napirendi pontok közé került a Komlói Bányász Horgász Egyesület éves közgyűlésen a Nemzetiségek Házában.

A gyűlés vendége volt Molnár Péter, az OTP Nyrt. komlói fiókvezetője, aki már több szálon is támogatja az egyesületet. A tavaly hivatalba lépő fiókvezető elmondta, nem titkolt szándékuk, hogy szeretnék a helyi iskolásokat és egyesületeket támogatni.

A komlói OTP bankfiók pólókkal, ajándékokkal és kedvezményes számlanyitási konstrukciókkal támogatja az ifjúsági horgászokat. Továbbá a Gagarin Általános Iskolában induló 15 fős horgászati szakkör szponzora is egyben. A fiókvezető ajándékot is hozott az egyesületnek, és mint mondta, várja a jövőbeli kooperálási lehetőségeket.

Bugyi Sándor egyesületi elnök ismertette az öt napirendi pontot. Elsőként a 23 küldött személyéről döntöttek. A megjelent 41 horgász a nemrégiben lemondott Lehőcz Tamás helyére Király Józsefet szavazta meg tógondnoknak. Az aránytalan munkavégzés okán a küldöttek eltörölték az egyesületen belül a társadalmi munkát. Ennek értelmében minden év elején 5000 forint tókarbantartási díjat kell befizetni azoknak a horgászoknak, akik rendelkeznek területjeggyel a három tó – Sikondai I.-II. és Mecsekpölöskei – valamelyikére.

Az egyesületi elnök felhívta a figyelmét azoknak a horgászoknak, akik nem végeztek társadalmi munkát 2019-ben, a következő év elején 10.000 forintot kell befizetniük. 2021-től azonban mindenki egységes 5000 forint karbantartási díjat fizet be. Bugyi Sándor elmondta, ezentúl a munkálatokat – fűnyírás, favágás, bódéépítés – vállalkozóval végeztetik számla ellenében. Amennyiben a befolyt összegből maradna az elvégzett feladatok kifizetése után, úgy azt vagy átvezetik a következő esztendőre, vagy a telepítést fogja finanszírozni belőle az egyesület.

A horgászrend pár pontban változott: az elvihető ponty súlykorlátját 5-ről 4 kilogrammra csökkentették. A küldöttek megszavazták, hogy a kisebb súlyú süllő telepítését követően csaliként a horgon halszeletet ne lehessen használni. Vita alakult ki a küldöttek között a harcsázásról, a 24 órás horgászati lehetőségről és  a telepítendő süllő méreteiről. Felmerült az éves bérletek érvényességének kitolása január 31-ig azon horgászok számára, akik nem fogták meg az esztendőben a kvótát. Ezt leszavazta a küldöttség.