Tizenegy településen tartanak ma megismételt választást az országban. Köztük Komlón, ahol a polgármester személye és egy képviselői mandátum a tét.

Az október 13-án megtartott helyi és nemzetiségi önkormányzati választások egy részét – a választási bizottsági vagy bírósági döntés alapján – meg kell ismételni. Komlón – a Pécsi Ítélőtábla döntése értelmében – újra választ az 5. számú választókerületének 13. választóköre.
A választás a következő utcákban, területeken lakókat érinti: Autós völgy, Építők útja, Kazinczy Ferenc utca, Malomszéle dűlő, Palánták dűlő, Somág-köz dűlő, Sport völgy, Vak Bottyán utca, Vörösmarty Mihály utca.

A visszalépések miatt a korábbi négy képviselőjelölt helyett azonban már csak ketten – Orsós Ferenc (Fidesz) és Hidegkuti Szabolcs (Komló Összeköt Egyesület) – maradtak versenyben.

A november 10-i választáson két polgármester-jelöltre lehet szavazni: Polics József (Fidesz) és Ferenczy Tamás (Komló Összeköt Egyesület) között dől el, hogy ki vezeti a várost a következő 5 esztendőben.

A választópolgárok száma 1206 fő, ebből október 13-án mindössze 506 választásra jogosult adta le szavazatát ebben a választókörben.