Dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkárt látta vendégül Polics József polgármester a héten. A megbeszélésen az önkormányzat ügyeit és jövőjét érintő kérdésben tárgyaltak a felek.

A Belügyminisztériumon keresztül számos nagyobb forrás mellett a Munkácsy Mihály- és a környező utcák felújítása zajlott, de „kisebb” összegek is érkeztek városfejlesztésre. Utóbbiakból valósulhatott meg a Bajcsy-Zsilinszky-, a Széchenyi utca, továbbá a Mecsekfalui út és a körtvélyesi gyűjtő út.

„A fővárosból érkezett támogatások egy része közvetlen a minisztertől érkezett pl. a büntetés-végrehajtási intézet kapcsán; a másik része pedig a Pogácsás Tibor államtitkár vezette belügyminisztériumi főosztálytól, önkormányzati támogatások formájában” – összegezte a minisztériumból érkezett segítséget Polics József polgármester.

A városvezető hozzátette, hogy sokat kellett küzdeni azért, hogy Komló az ÖNHIKI-forrásokból is részesülni tudjon, aminek meg is lett az eredménye, mert ezen a címen több alkalommal is jelentős támogatás érkezett a városba.

Az államtitkári látogatás során Dukai Miklós végigjárta a már megvalósult fejlesztések útvonalát, szemrevételezve, hogy megfelelő módon lettek felhasználva az általuk nyújtott erőforrások. Ha már itt járt egy nemrégiben elnyert projekt „előzetes” állapotát is megtekintette.

A körbevezetés során a polgármester felvázolta vízióját az Irinyi-, Attila-, Alkotmány- és Berek utcai körgyűrű teljes felújítása kapcsán. A tervek szerint ez a következő 5 esztendő egyik nagyobb projektje. Az is elhangzott, hogy külön igényt nyújtott be az önkormányzat a kisbattyányi út teljes felújítására is, több mint 300 millió forintos beruházásként.