A rendhagyó őszi levélgyűjtésben aktívabb részvételre buzdítaná a társasházak lakóit a komlói városgondnokság.

A komlói városgondnokság a zöldfelületek ápolási munkálataival összefüggően igyekszik szorosabb együttműködést kialakítani a város jelentős részén jellemző társasházas övezetek lakóival. Ezzel kapcsolatban, az őszi lombgyűjtésben keres partnert az itt lakókban. Mai rohanó világunkban az emberek a környezetükre egyre kevesebb időt tudnak fordítani.

A városgondnokság nem titkolt szándéka tenni ez ellen a birtokában lévő eszközök segítségével. Évente visszatérő elemekkel, akciókkal vonná be a lakosokat a parkok, zöldfelületek fenntartásában, szépítésében. Ennek lenne egyik eleme az őszi lombgyűjtés, amely a mellet, hogy hatalmas segítség a városgondnokságnak, nagyon jó lehetőség a kapcsolatok építésére, fejlesztésére. 

A komlói városgondnokság ezért 120 literes zsákokat biztosít minden társasház részére, amelyet a ház képviselője – esetleg az ezzel megbízott lakó – vehet át a városgondnokság telephelyén. A lakosoknak annyi feladatuk van, hogy a lakóházuk környezetében lévő zöldfelületeken a lehullott leveleket begyűjtik, és a szeméttároló konténerek mellett elhelyezik. A zsákokba gyűjtött lombot a gondnokság munkatársai heti rendszerességgel, vagy bejelentést követően elszállítja.

Minden egyéb részlettel kapcsolatban információhoz a városgondnokság munkatársaitól juthatnak az érdeklődők.