A szovjet csapatok bevonulásának, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 63. évfordulóján tartottak megemlékezést Komlón.

Maroknyi emlékező hajtott fejet november 4-én Komlón, az’56-os emlékkő mellett félárbócra engedett lobogó előtt. Nemzetünk gyásznapján tartott ünnepségen Korbuly István, a Közösségek Háza munkatársa Faludy György egy 1971-ben, az ’56-os események 15 éves évfordulója alkalmából, kanadai emigrációban született költeményét szavalta el.

A csendes megemlékezésen – melynek haláláig Szedeli József, a Történelmi Igazságtételi Bizottság Baranya megyei szervezetének vezetője volt a szervezője – Polics József arra kérte a jelenlévőket, hogy soha ne feledjék el azt, hogy mi történt az 1956. október 23-a és november 4-e közötti időszakban, hiszen – mutatott rá – ma is ezt éljük meg, csak egy modernebb változatban.

A rövid, de dicsőséges napokra emlékezve a komlói ünnepség résztvevői mécseseket, virágokat helyeztek el a 63 évvel ezelőtti események komlói áldozatainak emléket állító emlékkő talapzatánál.