Rendkívüli közgyűlést tartott a közelmúltban a HÉLIX Sportegyesület a városi sportközpontban. A téma, a költségvetési hiány csökkentése érdekében meghozott döntések – köztük az uszoda időszakos bezárása, ennek következményeként az úszásoktatás ellehetetlenülése volt.

A mintegy 60 fő előtt elhangzottakból kiderült, hogy van ötlet a “hélixesek” és az uszodát látogatók részéről a rendkívüli helyzet megoldására. Az egyesület irányítói már tárgyaltak ebben a kérdésben a város vezetőivel, akik azt kérték, hogy dolgozzanak ki javaslatokat.

A fórumon elhangzott, hogy nagy szükség lenne egy városi sportkoncepcióra, ugyanakkor azt érzik, hogy hiányzik a szakmai hozzáértés, a rugalmasság, a megoldás keresése a sportközpont részéről.

Sajnálattal tapasztalták a résztvevők, hogy a fontos téma ellenére a város részéről és a sportközpont képviseletében senki nem jelent meg a közgyűlésen. Kálovics Ferenc az egyesület elnökhelyettese kérte a fórumon résztvevőket, hogy észérvekre hivatkozva, próbálják meggyőzni az érintetteket, hogy talán létezik más megoldás az uszoda időszakos bezárásán túl.