Az NBI-es csapat szombati mérkőzésével folytatódnak a „komlói napok” Balatonfüreden. Serdülő- és ifjúsági csapatunk szoros találkozókat játszott csütörtökön a Balaton-parti korosztályos csapatokkal, és erre a felnőtteknek is jó esélye van.

A Balatonfüred játéka nem volt meggyőző eddig a bajnokságban. Egy végig kiélezett mérkőzésen szerezte meg csak a győzelmet a Budakalász otthonában, majd 53 percig döntetlenre állt a jó Gyöngyös ellen, s csak nehezen tudta megkaparintani a két pontot. Dabason már nem sikerült ilyen jól a végjáték, a 27-27-es eredmény feltehetően csalódás volt a Csoknyai-csapat számára. Az Eger és az FTC elleni hazai meccsekből, ha nem is kimagasló játékkal, de jól jöttek ki Máthé Dominikék, viszont a Szeged elleni vereség kissé demoralizáló volt, így van mit törlesztenie a Fürednek szurkolói számára.  

Csoknyai István a klub honlapján együttesünket kétarcú csapatként jellemezte, amely többször nagy küzdelemre késztette csapatát. A füredi tréner nem számíthat ellenünk a térdsérüléssel bajlódó Fazekas Nándorra, de ott lesz – hosszú lábadozás után – Zdolik Bence, valamint a fiatal Varga Márton.

Nálunk a válogatott szünetet Ligakupa-csapatunk használta ki – fiataljaink helyenként jól játszva verték kétszer is a Pécs második ligás csapatát.

Az előttünk álló találkozóról Igor Marković osztotta meg gondolatait. A montenegrói szélső úgy látja, hogy ellenfelünk idén nem azt nyújtja, amit az előző esztendőkben. Reális esélyünk van a pontszerzésre, aminek a kulcsa a jó védekezés lesz. Szélsőnk véleménye szerint a 45. perc táján fog eldőlni, hogy pontot szerzünk Füreden vagy sem.

Tavaly 11 góllal kaptunk ott ki, 2017-ben egy TV-s meccsen mindössze két gól volt a különbség a hazaiak javára. Legszívesebben a 2016. szeptember 30-i mérkőzésre emlékezünk, amikor Marković hetesével, másfél perccel a lefújás előtt megszereztük a vezetést (26-27), amit Győri csak 35 másodperccel a vége előtt tudott kiegyenlíteni.

K&H Liga 8. forduló, 2019. 11.02. 18 óra:

Balatonfüredi KC – Sport36-Komló

Szabadidőközpont Balatonfüred Horváth Mihály út V: Altmár, Horváth M.