A kedvező időjárási feltételek miatt előbb vette birtokba a kivitelező a Penny áruháztól Gesztenyésig tartó útszakaszt, amelyet egy korábban elnyert TOP-os pályázatból újít fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Komló Város Önkormányzata.

A projekt kezdése jövő év márciusára volt esedékes, de a melegebb őszi időjárás miatt a kivitelező nekilát az előkészítő munkálatoknak – árok kialakítása, cserje- és bozótirtás – a 2,6 km hosszú útszakaszon. A beruházás során az úttest teljes szélességében új aszfaltot, vízelvezetést és szegélyt kap. Az aszfaltozási munkálatok azonban csak tavasszal indulnak. A teljes beruházásra 150 napja lesz a kivitelezőnek.

A projekt a Kossuth Lajos utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében található gyalogosátkelőhelyet is érinti. Az önkormányzat a balesetveszélyes átkelőhöz egy okos-zebrát kívánt kialakítani csak úgy, mint a Petőfi téren. Azonban mindkét út állami, nem önkormányzati úttest és a Magyar Közút nem támogatja az említett megoldást.

Polics József polgármester a projekt folytatása kapcsán megemlítette: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Komló városa már dolgozik a tervezeten, amely az említett áruháztól egészen a Mecsekjánosi tábláig korszerűsítené az úttestet. A városházánál található rendőrlámpás csomópont burkolataként a beton is szóba került, hogy a forgalom okozta nyomvályúkat kiküszöböljük.