Megtartották alakuló ülésüket a horvát-, német- és roma nemzetiségi önkormányzatok a városházán.

A korábbi évekkel ellentétben idén már a helyi önkormányzati választások voksaival együtt adhatták le szavazataikat a nemzetiségi névjegyzékben szereplő, választásra jogosult polgárok. A három alakuló ülésen a képviselők letették esküjüket, majd Lóránt Ákos, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke átadta a megbízó okiratokat.

Elsőként a horvát nemzetiségi önkormányzat tartotta meg alakuló ülését. Lóránt Ákos elnöke ismertette az október 13-i választás eredményét. Komlón 88 fő vallja magát horvát nemzetiségűnek, ebből 56 fő járult az urnák elé. Az 1 jelölőszervezet 4 jelöltje közül három képviselőt választott a városi nemzetiség. Sarkadi László Alajos elnökként, Madjaric Julianna Iboljka elnökhelyettesként és Deák Imréné képviselőként van jelen a háromfős testületben.

A német nemzetiségi önkormányzat alakuló ülésén elhangzott, hogy 128 német nemzetiségű szavazópolgár közül 94 járult az urnák elé. Az 1 jelölőszervezet 6 jelöltje közül 5 képviselőt választott meg a nemzetiségi közösség. Rónáné Lusztig Ágnes elnökként, Jégl Zoltán elnökhelyettesként, Főglein Károly József, Horváthné Koch Ágnes és Sashalmi Lajos képviselőként van jelen a testületben.

A napot a roma nemzetiségi önkormányzat alakuló ülése zárta. A 980 roma nemzetiségű választó közül 457 fő járult október 13-án a szavazóurnák elé. A 3 jelölő szervezet 11 jelöltje közül 5 képviselőt választottak. Orsós Ferenc elnökként, Szigeti Ádám elnökhelyettesként, Miskovity JózsefOrsós Hajnalka és Salai Márió pedig képviselőként van jelen a testületben.

Polics József polgármester minden megválasztott nemzetiségi képviselőnek jó munkát kívánt a következő évekre.