Elfogadta bíróság a Komló Összeköt Egyesület beadványát, megismétlik a szavazást Kenderföldön.

Újabb szavazásra lesz szükség Komló 5. számú választókerület 13. választókörében. A Komló Összeköt Egyesület beadványát még szombaton utasította el a Területi Választási Bizottság, ezért a szervezet bírósághoz fordult jogorvoslatért. A bíróság helyt adott a kifogásoknak, ami azt jelenti, hogy megismételik a szavazást ebben a körben.

Az indoklás szerint a szavazókörben a választás napján egy 10-12 fős társasághoz tartozó személyek jelentős számú választópolgárt kísértek a szavazóhelyiséghez, velük a szavazóhelyiségbe és a szavazólap kitöltésének idejére a szavazófülkébe is bementek.
A bíróság szerint a szavazók a külső szemlélők számára nem voltak fogyatékkal élők, testi fogyatékosságuk vagy egyéb ok a szavazásukat nem akadályozta.

A megismételt voksolásra november 10-én kerül sor. A végeredmény befolyásolhatja a polgármester személyét. Ismert: az október 13-i voksolás eredményeként, összességében Polics József (Fidesz-KDNP) 118 szavazattal előzte meg Ferenczy Tamást, a Komló Összeköt Egyesület polgármesterjelöltjét.

Ezzel szinte párhuzamosan a bíróság, elutasította a Fidesz-KDNP beadványát, mely szerint az 1. számúban választókörzetben (ahol a Fidesz színeiben indult Molnár Zoltánné és a Komló Összeköt Egyesület képviselő-jelöltje, Kispál László indult) nem történt jogsértés. Így Kispál László lett a remélhetőleg a közeljövőben felálló komlói testület tagja.