Nem tudom, csak sejtem, hogy a PENNY elég sok pénzt fizethetett (vagy fog fizetni) ezért a cikkért. Nekem viszont az ügy kapcsán van néhány kérdésem…    Ha már a PENNY parkolója magánterület, akkor vajon miért nem gondoskodik a cég annak rendben tartásáról ? (csak körül kell nézni ott naponta a délutáni, esti, éjszakai órákban…)    

Mint minden multinacionális áruház parkolójában, így a  PENNY esetében is  a tulajdonos felel a terület tisztán tartásán túl annak megvilágításáért is. Másutt ez működik, ennél az áruháznál – sajnos – gyakori a “kimaradás”.. Azaz, éjszaka sötét a parkoló !  (Jómagam többször tettem emiatt észrevételt, az esetek többségében “elhajtottak”, de volt alkalmazott, aki megnyugtatott: jelzi a problémát az illetékeseknek.)   Ha már fizetőssé tennék a parkolót (amire remélem, nem kerül sor), vajon hogyan oldják meg a bent töltött idő mérését? Sorompóval, ami mellett egy élő ember áll és jegyzi a belépés (majd a kilépés) idejét, aztán kiszámolja, beszedi a díjat és arról számlát ad ? Vagy egy automata beléptető rendszert telepítenek ? Egyik sem lesz olcsó megoldás !     És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a parkolóba bekanyarodni szándékozó járművek miatt milyen sor alakul majd ki mindkét irányból ! Azt már csak félve kérdezem, ez vajon milyen balesetveszélyt hordoz magában – tekintettel a kora reggeltől késő délutánig zajló jelentős kamionforgalomra…  

De ez még nem a kérdések vége ! Azt ugyanis minden vásárló, aki a PENNY-ben vásárol tökéletesen tudja, hogy a városban ez az az áruház, ahol (napszaktól függetlenül) a leghosszabb a várakozási idő a pénztáraknál ! Akcióváltás idején nem elképzelhetetlen, hogy egy-egy vásárló (önhibáján kívül) túllépi az egy órás limitet. Vajon jogosan “büntethetii” Őt emiatt 1000.-Forinttal a PENNY ?    És “büntetheti”-e azokat, akik a PIRAMIS-házban laknak? Mert amikor ez az épület készült, annyi parkolót terveztek a ház mögötti részre, amennyi az ott lakóknak elegendő volt. Azóta azonban jelentős változás következett be ! Sokszor már nap közben sem tudnak beállni az ott lakók a parkolóba, mert a ház alatti üzletek , szolgáltatók (gyógyszertár, UPC, Azúr, Aegon Biztosító, telefonbolt, körmös, zoknibolt , étterem) ügyfelei hosszabb-rövidebb ideig, de mégiscsak ott parkolnak.      Ugyanez a helyzet a színházi előadások és a Színház előtti téren – a város szervezésében – zajló rendezvények (Bányásznap, Filmfesztivál, KASZT stb.) esetén is….    

Komlón évtizedek óta nem kellett sehol díjat fizetni a gépkocsikkal történő várakozásért. Félő, hogy a PENNY (elfogadhatatlan, rossz) példája beindít egy olyan “láncreakciót”, melynek vége ma még beláthatatlan! Ám amelynek a végén mindenképpen a (szerintem a módosnak egyáltalán nem nevezhető) komlói autótulajdonosok “szívnak” majd !    

Tisztelettel: egy lakó a Piramis-házból – aki tovább lát az orránál…