Az ’56-os hősök magasra tették a mércét. Példát mutattak hazaszeretetből, haza iránti elkötelezettségből” – jelentette ki Polics József polgármester ünnepi beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján tartott városi ünnepségen.

Az 1956-os hősök előtt tisztelegve tartottak városi ünnepséget Komlón. A színház épületében rendezett ünnepségen részt vett Hohn Krisztina (Új Kezdet) országgyűlési képviselő és Dr. Hoppál Péter (Fidesz-KDNP) térségünk országgyűlési képviselője.

Polics József ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy október 23-án magyar történelmünk egyik csodájára emlékezünk. Az 1956-os forradalom és szabadságharcra, valóban maga volt a csoda, ahogy megszületett és élt, s ahogy szellemisége túlélte a kegyetlen megtorlás időszakát.

„Felelősséggel tartozunk azért, hogy soha ne merüljön feledésbe, mennyi áldozatot hozott nemzetünk azért, hogy a szabadság ellenségei ne győzedelmeskedhessenek felettünk, hogy ma egy szuverén Magyarországon élhetünk” – fogalmazott.

Hozzátette, a nemzeti szuverenitás és a szabadság megvédése mindennapjaink feladata is, mindannyiunk felelőssége.

„A pesti srácok biztosították nekünk a szabad jövőt. Most a mi közös felelősségünk, hogy a következő nemzedékre biztonságos, erős, élhető és legfőképp egy független Magyarországot hagyjunk! Meg kell tanítanunk gyermekeinknek, hogy a megmaradásunkat és jövőnket jelentő szabadságot és a nemzeti függetlenséget nem adják ingyen. Minden nap, újra és újra meg kell küzdeni értük” – nyomatékosította Polics József polgármester.

A megemlékezés záró részében a forradalom komlói eseményeit feldolgozó összeállítást hallgatták meg az ünnepség résztvevői. A műsorban Haraszti Cecília, Váczi Dániel és Korbuly István működött közre. Szerkesztette és rendezte Deáky Péter, valamint Haraszti Márk.