Vélhetően a nem vásárlási céllal parkoló autósokkal szemben lépett fel a Penny Market áruházlánc a kedden érvénybelépő parkolói renddel Komlón.

Jó hír viszont, hogy egy órán belül továbbra is ingyen használhatják a vásárlók a parkolót, de a következő órában már 1000 forintot köteles fizetni az autótulajdonos. Két órán felüli parkolás esetén pedig – az üzlet esti zárásáig – a díj 2500 forint. A komlói áruház reggel 7 órától este 20 óráig tart nyitva, ettől a vasárnap 18 órás zárás a kivétel.

A magánterületnek számító parkolót nem csak a Penny Market vásárlói, hanem a szomszédos boltokat felkeresők is használják, de vélhetően azokat a környékbeli lakókat érinti leginkább a szigorítás, akik napközben itt állítják le gépkocsijaikat.

Rendszerint a Komlói Színház látogatói is itt helyezik el járműveiket az előadások ideje alatt, mivel a színház előtti parkoló sok esetben kicsinek bizonyul. Az csak a későbbiekben derül ki, különösen a 19 órakor kezdődő előadások tekintetében, hogy őket mennyire érinti az új parkolási rend.