Az 1956-os forradalom hősei emlékéhez méltó díszünnepséget rendezett az Országos Polgárőr Szövetség az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai épületében.

A polgárőröket többek között Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntötte. Az Országos Polgárőr Szövetség éves, kiemelt rendezvényének számító 1956-os díszünnepség részeként a polgárőrség legjobbjai elismerésben részesültek.

Az ünnepségen ötödmagával Országos rendőr-főkapitányi elismerésben és tárgyjutalomban részesült Deák Imre, a Komlói Polgárőr Egyesület elnöke.

A dr. Balogh János vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány által aláírt elismerő oklevelet Deák Imre a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködés keretében kifejtett kimagasló tevékenységéért vehette át.

„Jól esik, ha elismerik a munkámat, de lényegesebbnek tartom, hogy a városban rendben legyen a közbiztonság, ami – talán a komlói kapitányság és a komlói polgárőrség együttműködésének köszönhetően is – sokat javult az utóbbi időszakban” – hárította el szerényen a köszönő szavakat a Komlói Polgárőr Egyesület vezetője.

Deák Imre hozzátette: „a munka nem áll meg, már készülnek az új feladatokra, így például a Mindenszentek és a halottak napja környékén a temetői közlekedés zavartalanságának biztosítására.