Második alkalommal rendezte meg a László István Emlékversenyt a Komlói Bányász Horgász Egyesület Mecsekpölöskén.

Napsütéses jó idő fogadta azt a húsz horgászt, akit meghívott az egyesület az emlékversenyre. Az egykori versenyfelelős, László István barátaiból álló horgászok idén csak a mélyebb víz partszakaszain horgászhattak, a sekélyebb vizű szektor kimaradt a helyosztásból.

A szokatlan októberi időjárás vehette el a halak étvágyát, hiszen a mérlegelésre érkező versenyfelelős több helyen üres szákkal találkozott. A horogra akadt halak között küsz, bodorka, keszeg, kárász és ponty volt fellelhető.

Bugyi Sándor egyesületi elnök, Kiss Attila versenyfelelős és Bogdán László ügyvezető elnök Mecsekpölöske polgármesterével, Papp Istvánnal adták át a díjakat. A településvezető hozzátette: jó látni, hogy így megerősödött a horgász egyesület, és reméli, hogy a versenyen résztvevő horgászok jól érezték magukat és messzire viszik Mecsekpölöske jó hírét.

Az első helyezett Bartos Dávid (6340 gramm hal), a második id. Bede Sándor (2760 gramm hal) és a harmadik Tóth László (2440 gramm hal) lett. A legnagyobb hal díját egy igazi őslakossal, egy 5,3 kilogrammos ponttyal szintén Bartos Dávid kaparintotta meg.

A rendezvényről a Kalatherm Kft. és a Favorit horgászbolt szponzorálásásából értékes ajándékokkal – etetőcsomag, szák, fúró – térhettek haza a dobogósok, a többi horgásztársat oklevéllel jutalmazták. Az eredményhirdetés után csípős babgulyással vendégelte meg az egyesület a meghívott horgászokat.

Az egyesület küldöttgyűlést tart november 8-án 17 órakor. A napirendi pontok között szerepel többek között a jövő évi program, illetve a tógondnok megválasztása is.