Biztosnak mondható győzelmet aratott kézilabdacsapatunk az Orosháza ellen. A mérkőzés szereplői értékelték a 60 percet.

Ratko Djurković, az Orosháza vezetőedzője: „Jó estét mindenkinek, örülök, hogy megint itt vagyok Komlón. Nagyon rosszul nyitottuk a meccset. Ebben az időszakban keveset mozogtunk és fejetlenül, szív nélkül játszottunk. Utána, amikor kezdtünk kicsit jobbak lenni, akkor több technikai hibát vétettünk, és nem tudtuk megfordítani az eredményt. Gratulálok a hazai csapatnak, mert ha nem is jó játékkal, de megérdemelten szerzett két pontot! Ránk nehéz feladatok várnak, olyan meccsek jönnek hazai pályán, ahol fontos nyerni. Ebben legfőképpen rutinos játékosainkra, Lele Ákosra és Zubai Szabolcsra számíthatok.”

Kancel Ottó, az Orosháza védekező játékosa: „Gratulálok a Komló csapatának, ahogy Ratko is megjegyezte, nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Az időkérés után rendeztük a sorokat, átváltottunk 5-1-es védekezésre, amivel vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. A második félidő elején megint sok technikai hibát vétettünk, védekezésünk is felpuhult, de újból összeszedtük magunkat. Ám ekkor jöttek a sajnálatos sérülések, kiestek kulcsjátékosaink (Buinenko és Lele – a szerk.). Össze kell szednünk csapatunkat, mert most létfontosságú mérkőzések jönnek, ahol pontokat kell szereznünk.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője:„Nagyon jól kezdtünk, viszont ilyenkor törvényszerű, hogy jönnek hullámvölgyek, amelyeket még nem könnyen vészelünk át. Visszazárkóztak a vendégek, szorosabb is lett a mérkőzés. Tudtuk, hogy mi a feladatunk, éreztük is a találkozó súlyát, de még nem játszunk úgy, ahogy szeretnénk, az kétségtelen. Több visszatérő hibát elkövettünk, de igyekeztünk emellett egy stabil védekezést felhúzni, és abból futni. Ez sikerült is a mérkőzés egyes szakaszaiban, így el tudtuk dönteni a mérkőzést. Most jön egy kis szünet, dolgozunk tovább. Szemünk előtt a cél, de ahhoz rengeteget kell még dolgozzunk. További sok sikert kívánunk az Orosházának!”

Igor Marković, a Sport36-Komló balszélsője: „Először is köszönöm az Orosházának a fair és korrekt játékot, a közönségnek pedig a buzdítást. Szeretnénk, hogy az Orosháza, amit kitűzött maga elé, azt meg tudja valósítani! A hullámvölgyeink azért jönnek a mérkőzés egyes periódusaiban, mert az előző mérkőzések tapasztalatai miatt kicsit görcsösebb a játékunk. Jó, hogy a mérkőzés elején el tudtunk húzni 4-5 gólos különbséggel, mert utána az Orosháza nem volt képes annyira visszakapaszkodni, hogy a meccset legalább döntetlenre hozza. Így nem kellett végén izgulnunk, mert úgy érzem, akkor nehéz lett volna, mert a játékunk még nem olyan olajozott, mint amilyennek szeretnénk.”