A Mecsekjánosiért Egyesület szervezésében októberben immáron 18. alkalommal került megrendezésre a hagyományőrző szüreti mulatság.

A helyi közösség tagjaiból erre az alkalomra alakult tánccsoport heteken keresztül lelkesen készült a délutáni felvonulásra, ahol az elmúlt esztendő eseményeit kidobolva, zenével, tánccal és lovas kocsikkal vonultak végig a falun az itt is – ott is terített asztallal várakozó sokadalom örömére. A német nemzetiségi táncokat Barkáné Ágota tanította be és a táncosokat Wache Jánosné, Margit néni kísérte gombos harmonikán. Este a kultúrház adott otthont a bálnak, ahol a hajnalig tartó vigassághoz a Perfect Slágerzenekar szolgáltatta a talpalávalót.

„Az egyesület tagjai sokat tettek a rendezvény sikeres megvalósulásáért. Szervezéstől a dekorálás elkészítéséig, bálaöltöztetéstől a takarításig, minden a közösség tagjainak együttes érdeme. Tisztelettel köszönjük minden falubelinek és vállalkozónak, aki felajánlásával hozzájárult a rendezvény sikeréhez.” – mondta Rumi Zoltán a Mecsekjánosiért Egyesület elnöke.