A még pont nélküli Orosházát fogadja együttesünk pénteken a bajnokság 7. játéknapján. A dél-alföldi alakulat ellen fontos lenne igazolni a papírformát, hogy megkezdhessük a felzárkózást az előttünk állókhoz.

K&H Kézilabda Liga 7. forduló, 2019.10.18:

Sport36-Komló (10.) – Orosházi FKSE (13.)

Városi Sportközpont V: Bíró, Kiss O.

A mezőkövesdi botlást követően volt mit helyretenni a héten Kilvinger Bálintnak, hiszen egy kulcsfontosságú mérkőzés előtt állnak fiaink. A vendégek padján az a Ratko Đurković ül, aki korábban megfordult Komlói is.

Az egykor a Pick Szegedben is megfordult klasszis az orosházi csapat honlapján is emlékeztetett a Komlón eltöltött időkre: „Nagyon motivált vagyok, hiszen mindenki tudja, hogy két évig Komlón edzősködtem. Szeretnék bemutatni egy jó csapatot, remélem, hogy a játékosok is mindent megtesznek majd, hogy egy jó meccset játsszunk. Természetesen a Komlónak is nagy szüksége van a pontokra, hiszen csak három ponttal rendelkeznek, de nekünk még inkább, hiszen még egyet sem gyűjtöttünk. Remélem, meglepetést tudunk szerezni, bár mindenképpen ők az esélyesebbek ezen a találkozón. A komlói közönség igazi hazai pályát tud nyújtani csapatának, de az Orosháza eddig is mindig jó meccseket játszott a baranyai városban.”

„Nagyon kellemetlen ellenfél, főleg hazai pályán. Jó, rutinos játékosokkal rendelkeznek” – ezt már Kancel Ottó, a vendégek Balatonfüredről igazolt szlovák játékosa mondja csapatunkról, hozzátéve, hogy mindent meg fognak tenni, hogy megszerezzék az első pontjaikat.

Együttesünk előreláthatólag teljes csapattal próbálja megszerezni első hazai pontjait, akihez Takács Bence szerint támadásban feltétlenül javulnunk kell. „Tudvalévő, hogy sok új játékos érkezett nyáron, de az ilyen mérkőzéseken lehetünk képesek előrelépni a csapatjátékban” – fogalmazta meg a feladatokat a Sport36 irányítója.