A kommunizmus áldozatai előtt tisztelgett a Jobbik Komlói Alapszervezete és a párt több szimpatizánsa a Városháza téren, február 26-án tartott megemlékezésen.

A rendezvényen elsőként Konyári Zsolt, a helyi alapszervezet elnöke a gyűjtő-, és munkatáborokban elpusztult félmillió magyar áldozat emlékét idézte fel, majd a bevezető gondolatokat követően Hegedűs Lóránt református lelkész beszélt az egybegyűltekhez.

A szónok szuggesztív előadásában kiemelte, hogy ezekben a napokban nem pusztán áldozatokra, hanem inkább hősökre emlékezünk, akiknek az áldozatát közel fél évszázada tagadják. Többek között leszögezte, hogy a kommunizmus ma is velünk él, most is közöttünk van, majd nemtetszésének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a nemzeti érdekeknek nincs képviselete ma Magyarországon. Mondanivalójában beszélt a kommunizmus részvétlenségéről, embertelenségéről, az elszegényedett, kizsigerelt honfitársakról, az életpárti szemlélet hiányáról.

 A református lelkész szavait követően Horváth Norbert, az Új Magyar Gárda Baranya megyei vezetője szólt a jelenlévőkhöz, majd Barkó Béla, a Jobbik megyei elnöke, a kommunizmus egyik legfiatalabb áldozata, Mansfeld Péter életútján keresztül emlékezett a világszerte közel 100 millióra tehető áldozatra.

A megemlékezést a Szózat és a Székely himnusz eléneklése zárta.