A Komlói Színház adott otthont a Komló Összeköt Egyesület kampányzáró rendezvényének.

A közel telt ház előtt zajló kampányzáró esemény felvezetésként Bródy János „Ha én rózsa volnék” című szerzeménye hangzott el.

Az est házigazdája, Farkasházy Tivadar humorista, közgazdász, újságíró volt, aki saját történeteinek tolmácsolása között, egyenként konferálta fel a meghívott politikusokat.

A kampányzáró első felszólalója Ferenczy Tamás volt. A 64. évét taposó polgármesterjelölt elmondta, hogy amennyiben vasárnap nyer a választáson, ő lesz az első polgármestere a városnak, aki Komlón született. Meggyőződése, hogy a Komló Összeköt Egyesületet a városvezetés feladatára alkalmas, motivált, hozzáértő tagok alkotják.

„Olyan polgármester leszek, aki szóba áll mindenkivel, aki komolyan veszi a nagy nyilvánosságot és a demokráciát, aki megtiszteli a lakosságot azzal, hogy nem osztja meg az embereket, aki szereti és tiszteli az embereket, aki nemcsak hirdeti a Beatles-fiúk egyszerűségét, szabadságát, de úgy is él” – hangsúlyozta kampánybeszédében Ferenczy Tamás.

A polgármesterjelöltet Magyar Zsolt egykori zobáki vájár váltotta a színpadon, aki a bányabezárásról, a bányásznyugdíjakkal kapcsolatos anomáliákról, a bányászok szolidaritásáról beszélt. A Komló Összeköt Egyesület sokrétű összefogását üdvözölte, ahogy fogalmazott: esélyt lát az emberibb és erkölcsösebb politikára, bízik Ferenczy Tamásban és jelöltjeiben.

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Komló volt az első település az országban, ahol felismerték, hogy csak közösen fellépve lehet választást nyerni. Hozzátette, a Komló Összeköt sokszínűségével olyan csapat, amely méltó a választók bizalmára. Az igazi munka – mint mondta – október 13. után kezdődik, hogy az egész országban létrejöhessen az az „összekötés”, ami Komlón már megvalósult.

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője Ferenczy Tamást kiváló jelöltnek tartja, csapatát pedig képesnek arra, hogy megvalósítsa azt, amit kitűzött maga és a város elé. „Most – jegyezte meg – lehetőség van a változásra, visszatérni a normalitáshoz.” Egyedülállónak nevezte, hogy ennyi párt fog össze azért, hogy megvalósítsák az elképzeléseiket.

Nemes Balázs, a Momentum szóvivője komlói kötődéseit elevenítette fel. Rámutatott: Ferenczy Tamást szimpatikus, mindig mosolygó, pozitív gondolkodású embernek ismerte meg, akire azért kell szavazni, mert ő lesz az, aki mosolyt csal mások arcára is.

Varga Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője a tisztességről osztotta meg gondolatait a hallgatósággal, úgy véli 9 éve a „gonoszság birodalmával állnak szemben”. A választás remény, hogy a változás eljöhet. „A gonosz átmenetileg foglyul ejtette az országot, de ki fogjuk szabadítani” – mondta.

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője szerint Komlónak olyan polgármesterre van szüksége, aki nem tűri a korrupciót, akinek fontos az önkormányzatiság, aki biztonságot tud adni az embereknek. Hangsúlyossá válik – húzta alá -, hogy egy település élén van-e olyan városvezető, aki tudja tompítani a világban és az országban zajló folyamatok hatásait. Meggyőződése, hogy Ferenczy Tamás alkalmas erre a feladatra.

Dr. Szakács László, az MSZP elnökhelyettese, Komló korábbi alpolgármestere arra szólította fel a hallgatóságot, hogy szavazzanak Ferenczy Tamásra és a Komló Összeköt Egyesület jelöltjeire vasárnap. Olyan csapatra, amelynek minden tagjában megvan a tapasztalat, a lendület, az akarat arra, hogy Komló egy európai város legyen. Olyan város, ahol van mindenkinek kilátása, ahol egyben maradnak a családok. Ahhoz kért partnerséget, hogy le tudják váltani az önhittséget az alázatra, az egyszemélyes vezetést egy jó csapatra.

Hohn Krisztina, az Új Kezdet országgyűlési képviselője elmondta, egykori mánfai polgármesterként is olyan embernek ismerte meg Ferenczy Tamást, aki képes arra, hogy békét teremt; hogy kezet tud nyújtani valamennyi párt szimpatizánsának, akik a városban élnek.  

Ferenczy Tamás a felszólalókat követően bejelentette, hogy amennyiben október 13-án az egyesület megnyeri a választásokat, úgy – a már korábban meghirdetett programon túl – Komló, a komlói bányászat egyik jelképét, az egykor a Pécsi út felett magasodó „mentőhidat”, a kor követelményeinek, a hatósági előírásoknak megfelelően újraállítják.

A kampányzáró rendezvény végén bemutatták a hallgatóságnak a Komló Összeköt Egyesület jelöltjeit: Kispál Lászlót, Mátyás Jánost, Dr. Barbarics Ildikót, Dr. Pál Gabriellát, Hidegkuti Szabolcsot, Jégl Zoltánt, Gerencsér Ágnest, Jurinovits Miklóst és a kompenzációs listás jelöltet, Imre Ferencet.