Nagy küzdelemre késztettük a Tatabányát a bajnokság első hazai mérkőzésén. Így látták a főszereplők:

Vladan Matić, a Grundfos Tatabánya vezetőedzője: „Nem mondom, hogy látványos meccset játszottunk, nagy nyomás volt mindkét csapaton. A Komlónak az első hazai meccse miatt, nekünk meg a Fradi elleni vereség okán. Korrekt, kemény védekezés volt mindkét oldalon. A második félidei kapusteljesítményből és védekezésből éltünk. Javítanunk kell a támadójátékunkon, a védekezés és a kapusteljesítmény viszont rendben volt. Remélem ez a két pont több önbizalmat ad a csapatomnak, mert iszonyatosan nagy nyomás volt rajtunk. Ilyen közönség előtt öröm játszani…”

Borbély Ádám, a Grundfos Tatabánya kapuvédője: „Vérbeli rangadó volt, 60 percen keresztül izzott a csarnok, élmény volt itt játszani. Azt éreztem, hogy az első félidőben is jól működött a védekezés, csak az utolsó pillanatokban nem volt meg a sánc, vagy talán fittebbek voltak a komlói játékosok, ezért lőtték be ekkor a helyzeteiket. A második félidőben összeraktuk a védekezést, köszönöm, hogy ilyen jól védekeztek játékostársaim előttem. Úgy érzem meghaltunk a pályán, a két pontért jöttünk Komlóra, megharcoltunk érte.”

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: „A második félidőben a Tatabánya felhúzta azt a védekezését, amit ismerünk. Ráadásul rengeteg hibát követtünk el ebben a periódusban, ami miatt hátrányban kellett küzdenünk, nem tudtuk utolérni őket. Küzdöttünk, küzdöttünk, de túl sok hiba csúszott a játékba ahhoz, hogy szoros mérkőzést játsszunk. Mi is tudtuk, hogy a védekezés fontos lesz, a 24 gól – azt gondolom – rendben is lenne, a támadás deficitje sajnos kijött, így nem lehetett szorosabb a vége.”

Jóga Norbert, a Sport36-Komló beállósa: „Küzdelmes, hajtós, harcos mérkőzés volt. Arra készültünk, hogy minden egyes gólért meg kell majd szenvedjünk. Sajnos ez kijött, a második félidőben csak hat gólt tudtunk lőni, ami megpecsételte a sorsunkat. Dolgozunk tovább. Jövő héten utazunk Mezőkövesdre, fontos mérkőzés lesz. Szeretnénk elhozni a két pontot, javítva a mai hazai mérkőzést.”