Mintegy két órás vita után 10 igen, 3 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett szavazattal elfogadta a település 2011-es költségvetését Komló Város Képviselő-testülete. A FIDESZ-KDNP frakció álláspontja szerint rendkívül szigorú költségvetést terjesztett elő a városvetés, de nem volt más választása a jelenlegi helyzetben.

Elismerem, hogy az elfogadott költségvetésben megfogalmazott intézkedések több helyen bizony fájdalmasak lesznek, de a mostani lépések nagymértékben meghatározhatják a város és az intézmények működőképességének fenntartását. Az önkormányzat biztosan nem tudja nagymértékben növelni a bevételeit, ezért annak érdekében, hogy megőrizzék a város üzemeltetésének, működésének biztonságát, minden eddiginél szorosabb gazdálkodást és pénzügyi fegyelmet igényel az idei költségvetés végrehajtása.

Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb problémája az őszinte beszéd hiánya volt. Ki kellett mondani, hogy ebben a helyzetben nagyon kicsi a mozgástér és a legfőbb cél a működőképesség biztosítása. Innentől pedig elkezdődhet egy új korszak, egy valóban értelmes szakmai párbeszéd az intézményeken belül arról, hogyan lehet ésszerűbben, a körülményekhez alkalmazkodva működtetni az intézményrendszert.

A város nehéz költségvetési helyzete mellett is bízok benne, hogy a civil szervezetek, lakóközösségek, öntevékeny szerveződések, helyi vállalkozók bevonásával sikerül jobb körülményeket lehet kialakítani az egyes városrészek lakói számára. Úgy gondolom, hogy ez azonban csak kölcsönös felelősségvállalással és összefogással lehetséges, ezért várjuk a lakók, az intézményi dolgozók további javaslatait, ötleteit is.

                                                                                                         Borbás Sándor komlói frakcióvezető, FIDESZ-KDNP