Az Egészségfejlesztési Iroda és az Új Nap Klub közös szervezésében „Séta a mellrák ellen!” jelmondattal hívták fel a komlóiak figyelmét a betegségre. A sétára egy rózsaszín szalaggal és léggömbbel indultak a megjelentek.

A tengerentúlon már sok éves hagyománya van a Pink month (Rózsaszín hónap) elnevezésű, mellrákellenes kampánynak. Az utóbbi években, hazánkban is egyre többen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Komló város már évekkel ezelőtt csatlakozott ehhez a kampányhoz; ingyenes pécsi beutaztatással egybekötött mammográfiás emlőszűrések szervezésével.

Az idei évben ezt a kampányt támogató, és a figyelemfelhívást szolgáló „Rákellenes Sétával” színesítjük a „Rózsaszín Október” komlói rendezvénysorozatát – mondta el lapunknak Szili-Kozma Zsófia, az EFI vezetője. Cél, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy az időben felfedezett emlőrák gyógyítható. Fontos, hogy az emberek megismerjék az emlőrák tüneteit, felismerését, az önvizsgálat fontosságát, és helyes módját, ezért a Komlói EFI oktató, ismeretterjesztő anyagokkal is készült az eseményre – fűzte hozzá.

A séta a Zrínyi tértől indult reggel 9 órakor a célállomás a Templom tér volt, ahol a Komlói Egészségcentrum – Egészségfejlesztési Iroda (EFI) jóvoltából pogácsával és meleg teával várták a résztvevőket.