Régi hagyományt szándékozik újjáéleszteni a komlói hitközösség. Az egykor még kötelező keresztútjárásra invitálták a hívőket az újjáépített kálvária domboldalán.

A nyáron adták át a teljesen újjáépített kálváriát Komló mecsekjánosi városrészében. A templom mögötti parkot a romos stációkkal az önkormányzat saját forrásból, valamint állami támogatásból újította fel.

Kihasználva a megújult kegyhelyet a komlói és a környékbeli hitközösség felélesztené a keresztútjárás hagyományát a térségben. Neu Ágnes templomi sekrestyéstől, az esemény egyik szervezőjétől megtudtuk, hogy közel harmincan érkeztek a keresztútjárásra. A tizennégy stáció mindegyikénél megálltak és felolvasták Jézus szenvedéseinek állomásait.

Schalpha Anett önkormányzati képviselő az eseménnyel kapcsolatban elmondta: tíz évvel ezelőtt tűztük ki célul, hogy a Mecsekjánosiban található közösségi teret – ami egyben szakrális tér is – folyamatában megújítjuk. Megújult a játszótér, újjáépült a kálvária, valamint megérkezett az egyházmegyéhez az a forrás, amelyből meg tudjuk újítani a mecsekjánosi plébániát. A képviselőnő megköszönte Soltész Miklós államtitkárnak, hogy lehetővé tette a beruházásokat.