Most pénteken a kommunizmus, a világ történelmének legszörnyűbb diktatúrája áldozataira emlékezik Magyarország. Február 25-e a kommunizmus áldozatairól való megemlékezés napja. Megtartásáról a Magyar Köztársaság Országgyűlése 2000-ben hozott rendelkezést.

A szörnyű diktatúra – mely több százezer ember életét vette el vagy tette tönkre – megszállók parancsára a hazai kommunisták közreműködésével ment végbe, felülről, kényszer és álnok hazugságok segítségével. A kommunista vezetők a ,,nép nevében” valójában idegen érdekeket kiszolgálva építették a szocializmust. Magyarországon is hadat üzentek a múltnak, amelyet végképp el akartak törölni annak minden értékével, hagyományával és vallásával. Hadat üzentek mindennek, ami emberi, nemzeti és erkölcsös volt; hadat üzentek a józan észnek, az emberhez méltó életnek, és a szabad szellemnek.

Az áldozatokra való emlékezés állampolgári kötelességünk, hisz a szembenézés, és történelmünk megismerése közelebb visz az ország és helyi bajok tényleges megoldásaihoz is. Ki kell mondani az igazat, akkor is, ha fáj, ki kell mondani az igazságot, akkor is, ha konfliktussal jár. Ez azonban lehetőséget ad a változásra. Egy új korszak kezdetére.

KOMLÓI FIDESZ-KDNP FRAKCIÓ