A Komlói Színházban rendezett gálaműsorral ünnepelte 25 éves fennállását a Nagycsaládosok Komlói Egyesülete.

A KomlóFit Egyesület, a Kapronczai Művészeti Iskola és a születésnapos egyesület gyermektagjainak produkcióiból összeállított gálával ünnepelte a Nagycsaládosok Komlói Egyesülete negyedszázados fennállását.

Polics József: “Önök testesítik meg a jövőt a városban”

A Komlói Színházban tartott rendezvényen Polics József polgármester beszédében nagyrabecsülését fejezte ki az a civil szervezettel kapcsolatban. „Óriási szükség van a nagycsaládosokra, hiszen ahol nincs gyermek, ott nincs jövő sem. Önök testesítik meg a jövőt a városban, az országban, példát mutatnak a jövő formálásában” – jelentette ki a városvezető.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének vezetője ünnepi gondolatai között kijelentette, hogy egy közösség akkor tudja ünnepelni múltját, ha tudja, hogy vár rá jövő.

„Feladatunk a példamutatás. Akkor tud egy település családbarát lenni, ha családbarátok a közösségei. Jó dolog másokért tenni, jó dolog példává válni ebben a világban” – hangsúlyozta, egyben köszönetet mondott a közös munkáért, és azért, hogy az egyesület 25 éve emeli magasra a nagycsaládosok zászlaját.

Nyers György és Kardosné Gyurkó Katalin

“25 év nagy idő egy civil szervezet életében – mondta Nyers György, a komlói nagycsaládosok vezetője, de hozzátette -, nekünk annyiban könnyebb a helyzetünk, hogy mögöttünk egy országos egyesület áll”.

1994-ben 10 család alapította a civil szervezetet, jelenleg 40-50 család a létszáma, de ahogy elhangzott, mindig igyekezték úgy alakítani az egyesület tevékenységét, hogy az felelősséget vállaljon a város életében.

Zárásként köszönetét fejezte ki az elődöknek, akik létrehozták a közösségüket, köszönetét fejezte ki a Közösségek Háza, a város, a NOE és a régiós vezetőknek azért, hogy mellettük álltak, és lehetővé tették az évek során, hogy megünnepeljék a 25 évet.

A születésnapi gála végén az egyesület tagjai köszöntötték a korábbi vezetőket, Rinnenbachné Kocsándi Rózsát és Varjasiné Szalai Erzsébetet. Utóbbi egy facsemetét ajándékozott az egyesületnek. Ennek sorsáról később beszámolunk.