Az idősek hónapja alkalmából Soltész Rezső koncertjével köszöntötték Komlón az időseket.  

A már hagyományosnak számító – az önkormányzat jóvoltából létrejött – koncerten ezúttal Soltész Rezső lépett színpadra a Városi Sportközpontban.

Polics József polgármester, az est házigazdája köszöntőjében hangsúlyozta: kötelességünk azokról az emberekről gondoskodni, akik Komlót felépítették, akik a civil szervezetekben tevékenykedve sava-borsát adják a városnak, akik aktívan vesznek részt abban, hogy a város közösségi élete minél gazdagabb legyen.

Nem volt nehéz tűzbe, lázba hozni a szépszámú közönséget. Hiszen már a felvezető műsorban fellépő Szenior Örömtánc Komlói Csoportja is vastapsot csalt ki a publikumból, ami csak fokozódott a kortalan közönségkedvenc, Soltész Rezső színpadra lépésekor.

A máig rendkívül népszerű előadó egy időutazásra invitálta a jelenlévőket. Műsorában a legnagyobb slágerei mellett külföldi előadók magyarra fordított művei is helyet kaptak. Többek között az Azzurót, a Fehér galambot (Una paloma blanca), vagy Toto Cutugno és Frank Sinatra sikereit együtt énekelte vele a közönség.

Soltész Rezső Komlón HD

Soltész Rezső szórakoztatta a szépkorúakat Komlón az Idősek Hónapja alkalmából a városi sportközpontban.

Közzétette: Komlói Újság – 2019. szeptember 27., péntek

A legnagyobb sikere természetesen a „Szóljon hangosan az éneknek” volt a komlói estén is, ami – az előadóművész bevallása szerint is – énekest „csinált” belőle.

Soltész Rezső a koncert közben felidézte 1972-es komlói emlékét, amikor a Corvina együttessel vendégszerepelt városunkban. Elmondta, hogy szemtanúja volt, amikor a harmadik műszakból éppen kiszálltak a bányászok. Az akkor látott, emberfeletti munkát végző bányászok rendíthetetlen arcát élete végéig nem tudja elfelejteni.

A 74. évét taposó művész búcsúzáskor jó tanáccsal látta kortársait, a nézőtéren helyet foglaló nagymamákat, nagypapákat: „Hagyjátok magatokat szeretni!”