Sajtóközleményben értékelte a város idei büdzséjét a Fidesz-KDNP helyi frakciója. Véleményük szerint az önkormányzatnak elkerülhetetlen intézkedéseket kellett meghoznia. 

„Szigorú költségvetést hoztunk létre, de nem volt más választásunk a jelenlegi helyzetben. A város finanszírozhatóságának érdekében elkerülhetetlenek az elmúlt években elmulasztott strukturális átalakítások és kiigazítások. Ez a “szembenézés költségvetése”, mely nem hajlandó fiktív bevételi adatokkal szépíteni a költségvetési számokat.

Nehéz helyzetben lévő városunk, mintegy 1,6 milliárdos hiányának csökkentését csak a városi intézmények büdzséjének 7 %-os lefaragásával, a szolgáltató rendszer, valamint a nem köteles feladatok támogatásának szűkítésével lehet véghezvinni. A költségvetési tervezetben megfogalmazott intézkedések több helyen bizony fájdalmasak lesznek, de a mostani lépések nagy mértékben meghatározhatják a város és az intézmények működőképességének fenntartását.

A városvezetés fontosnak tartja a további párbeszédet az átalakításokkal kapcsolatban az érintett intézményeik vezetőivel és dolgozóival.

Ígértünkhöz híven puritán, olcsó, átlátható és nem utolsósorban becsületes gazdálkodást fogunk folytatni.  

Végre őszinte, valós számokra alapuló költségvetés születik Komlón.”