Komló hosszú idő óta aktív résztvevője az Európai Mobilitási Hétnek, melynek keretében idén is színes programok várták az érdeklődőket az Eszperantó téren.

A rendezvény célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, ehhez kapcsolódóan az idei év mottója a „Sétálj velünk!”volt.

Délután kettőtől ötig – elsősorban az iskolás korosztály jóvoltából – ismét benépesült a Városháza mögötti tér. Az Autómentes Napnak meghirdetett rendezvényen a résztvevők több tevékenység közül választhattak. Legnépszerűbbnek talán az ügyességi szlalom pálya bizonyult, amelyet műanyag motorral, rollerrel, kerékpárral lehetett leküzdeni. Kipróbálhatták képességeiket több sportágban (asztalitenisz, kosárlabda, labdarúgás) a résztvevők.

Kivonult a tűzoltóság és a rendőrség. Utóbbiak állomásán többek között puzzle kirakása és közlekedési TOTÓ kitöltése volt a feladat. Sőt Fanni és Bájos jóvoltából lovas kocsikázás is szerepelt a programban.

“Fontos, hogy gondoljunk a magunk és a környezetünk egészségére is.
Így idén is megrendeztük az autómentes napot. Érdemes otthon hagyni néha az autókat és egészségünk érdekében a sétát választani” – hangoztatta Polics József polgármester a megnyitón.