Az októberi választás fiatal generációkról, az ő boldogulásukról szól – hangoztatta az Országgyűlés elnöke Komlón.

Kövér László volt a vendége a Komlón rendezett lakossági fórumnak. Az Országgyűlés elnöke a Nemzetiségek Házában kiemelte: Magyarország a településekkel együtt felfelé ívelő korszakban van, ennek folytatásához pedig együttműködés kell a polgármesterek és a kormány között. A választóknak azt kell mérlegelniük – folytatta -, megéri-e, érzelmeik alapján döntve, olyanok kezébe adni településüket, akik politikai háború csatájaként értelmezik a választásokat, vagy jövőjüket, gyermekeik jövőjét szolgálva olyanokat bíznak meg, akik a kormánnyal együttműködve a fejlődésben érdekeltek.

Kövér László kifejtette, hogy Magyarország tekintélye napról napra nő. Ezt támasztják alá a GDP növekedéséről, az államadósság csökkenéséről és foglalkoztatottak számának növekedéséről szóló adatok. A biztonság kérdéséről kijelentette: a rendszerváltás óta eltelt 30 év legnagyobb teljesítménye.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány konszolidálta az önkormányzatok adósságát, ezzel – az ellenzék állításával szemben – visszaadták a reménytelenségből a reményt a településeknek.

A helyi választásra fókuszálva rámutatott: az októberi választás tétje az, hogy Komló a következő esztendőkben is úgy fejlődjön, mint ahogy a megelőző 5 éves időtartamban. Polics József irányította városba 9 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett.

Szólt az ellenzéki oldalról is, amelynek vezéralakja Gyurcsány Ferenc és a felesége; nekik mindösszesen az a céljuk, hogy a hatalmat bármilyen áron visszaszerezzék, az ő szavaikkal élve “a falvakat és a városokat visszavegyék”, és polgárháborús helyzetet teremtsenek – jelentette ki a házelnök.

Az Európában egyedülálló családtámogatási rendszerről elmondta, hogy az arra hivatott, hogy a gyermekvállalást, a gyermeknevelést megkönnyítse. Aki azt nem fogadja el, hogy egy közösség egyetlen célja a fennmaradás, azzal kár vitatkozni.

Kövér László a Nemzetiségek Házában rendezett fórum zárásakor arra biztatta a jelenlévőket, hogy menjenek el szavazni, egyben megköszönte a jelenlévőknek a rendszerváltás óta eltelt időszak közös ügyeinek előmozdítását.

A fórumon Dr. Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője arra a 2002-2010 közötti időszakra emlékeztetett, amikor közvetlen közelről, tehetetlenül szemléltük, hogy az ország, a városok, a családok csúsznak lefelé. Az októberi választás tétje az, hogy ne ismétlődjön meg az említett időszak.  Kijelentette: nem szabad hinni az ellenzéki egységnek, mely Gyurcsányéktól a Jobbikig mindenkit magába ölel, és azt mondják magukról, hogy ők civilek. Az október 13-i választásról megjegyezte, ha nem Polics József lesz a polgármester, akkor Komló ismét hosszú időre hibernálódni fog.

Polics József emlékeztetett arra, hogy amikor Kövér László házelnökként Komlón járt, akkor mindig szerencse követte. A polgármester a 9 évvel ezelőtti fordulatról beszélt, arról az időszakról, amikor a kormányzat segítségével a város kijött a gödörből. Hangsúlyozta: „elkezdtünk valamit, nem vagyunk a végén, csak mi tudjuk befejezni.”

 A fórumot megtisztelte jelenlétével Vári Attila Pécs Fidesz-KDNP színeiben induló polgármesterjelöltje és Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke.