Kilenc perccel a vége előtt még négygólos hátrányban voltunk. Bravúros végjátékkal mégis pontot raboltunk az esélyesebb Csurgótól. Fotó: archív

K&H Kézilabda Liga 3. forduló:

Csurgói KK – Sport36-Komló 19:19 (12-10)

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok 1000 néző V: Horváth, Marton

KOMLÓ: Granić – Vaskó 2, Zobec 2, Jóga 2, Katzirz, Jerković 3, Marković 8/6 Csere: Selymes (k), Sunajko, Grünfelder 1, Oláh T. 1, Balázs S., Csomor, Takács B. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A Csurgó gólszerzői: Potičnik 5, Kerkovits 3/3, Vasić 2, Toskić 2, Hadžiomerović 2, Astrashapkin 2, Hanusz 1, Cehte 1, Kovačević 1.

A mérkőzés alakulása: 5.p 2-1 10.p 2-3 15.p 4-4 20.p 4-6 25.p 8-7 35.p 12-10 40.p 14-11 45.p 14-13 50.p 17-13 55.p 18-16

Hétméteresek: 6/4 illetve 6/6  Kiállítások: 14p illetve 10p

Kilvinger Bálint: “Megküzdöttünk az egy pontért.”

Őszi hangulatban kezdődött a Csurgó – Sport36-Komló regionális rangadó. A Horváth-Marton kettős pillanatok alatt kiosztott három sárga lapot. Szerencsére a gólokkal sem bántak szűkmarkúan a csapatok. Ebben mi jártunk elöl – 2-0-ról fordítottunk a 10. perc végén.

Úgy tűnik használt a hétközi videózás: Granić két alkalommal is „olvasta” az egykori komlói Hadžiomerović gondolatát. (2-3)

Jóga és Marković jóvoltából az első negyedóra végén is tartani tudtuk egygólos előnyünket. Sőt Marković második hetesével kétgólosra duzzadt vezetésünk. (4-6)

Megunta Bencze József csapata vergődését, időt kért. Bár a Csurgó következő két támadása is eredménytelen volt, később Toskić és Potočnik jóvoltából egyenlíteni tudtak a házigazdák. Ekkor Kilvinger Bálint kért időt. (6-6)

A következő három percben több ízben is gólt váltottak a csapatok. Sajnos a Csurgó hosszú idő után ismét megszerezte a vezetést, ezt előbb Marković kiegyenlítette, de Astrasaphkin két találatára már nem volt válaszunk a félidőben. (10-8)

Nem mondhatnánk, hogy jól indult számunkra a második félidő. Zaponšek kivédte Jerković lövését, majd Oláh Tamás kapott kétperces büntetést. Ráadásul Kovačević betalált, ezzel három góllal elhúzott a Csurgó. Jókor jött első átlövés gólunk. Jerković vette be a házigazda kapuját, sőt utána Marković hetesből lőtt gólt, ezzel újból nyílttá vált a találkozó. (11-10)

Két elpuskázott támadásunk után újabb hazai gólok következtek. Zobec ugyan szépített, de Potočnik ismét visszaállította a háromgólos távolságot. Vasvárit 4 perc alatt másodszor küldték le a játékvezetők, amit Jerković másodpercek alatt kihasznált. (14-12)

A következő 10 perc nem a szánk íze szerint alakult. Három gólt is kaptunk, míg nálunk csak Marković talált be. (17-13)

Kilvinger Bálint időkéréssel próbálta lendületbe hozni csapatunkat. Ezt követően Oláh és Jerković is gólt lőtt, de Grünfelder kiállítását nem tudtuk kibekkelni. (19-16)

Három és fél perccel a lefújás előtt Marković büntetőből élesztette fel pontszerzési reményeinket, sőt 40 másodperccel később ismét betalált, amivel feljöttünk egy gólra. (18-17)

Cehte piros lapos kiállítása után – Vaskó talán legfontosabb komlói góljával – kiegyenlítettünk. Toskićot is kiállítják. 13 másodperccel a lefújás előtt mi jöhettünk előre. Kilvinger ismét időt kért, utolsó akciónkból azonban Marković nem tudta bevenni a hazai kaput.

Rangadóhoz illő izgalmak közepette a sírból hoztuk vissza a mérkőzést, ami az első idei pontunkat jelentette a bajnokságban.