Közel 40 kiállítótér fogadta az érdeklődőket a Komlói Bányásznapokon a 21. alkalommal megnyílt Komlóért Expó területén. A sportközpont küzdőterén felállított standok között vállalkozások, oktatási intézmények, közszolgáltatók, települések is bemutatták kínálatukat.

Az huszonegyedik alkalommal életre hívott kiállítást idén dr. Tuzson Bence, közszolgálatért felelős államtitkár, Polics József polgármester és Ferenczy Tamás, a FAIR-Expo ügyvezető igazgatója nyitotta meg.

A rendezvényen részt vett dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő és dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott, Hohn Krisztina országgyűlési képviselő és dr. Falusyné Nagy Ildikót, a sportközpont intézményvezetője.

A megnyitó ünnepségen több kiállító, komlói személy és szervezet is elismerést vehetett át.

Díjat kapott többek között a MOM FAKTOR Gépipari Kft., a Komlói Baptista Gyülekezet, a PI-ER TECHNICAL KFT., a Baranya-Víz Kft., a Lakics Gépgyártó Kft., a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft., a KŐ-KA Kő és kavicsbányászati Kft., az OTP BANK NYRT., a Komlói Római Katolikus Plébánia, a Fructus Tejtermékgyártó Szociális Szövetkezet, a „MIG-TIG” Kft., a RÁK Antenna Gyártó Kft., az OMME Komlói Helyi Szervezete és a Baranyai Megye Vállalkozó Központ Alapítvány képviselője.

Elismerésben részesült Schuszter Roland, a Komlói Bányász Sportkör sportigazgatója a sportban végzett kiemelkedő munkájáért.

Balogh Bettina, a DÖKE elnöke, a szabadidős sportban végzett kiemelkedő szervező tevékenységéért.

Borbás Balázs, a Nagy László Gimnázium diákja, a természettudományok területén szerzett, országos tanulmányi versenyeken elért sikerei elismeréseként.

Németh Csilla, a Pöndöly Néptánc- és Hagyományőrző Egyesület művészeti vezetője, a komlói néptánc folyamatos fejlesztéséért.

Kirch Zoltán János, a Pöndöly Néptánc- és Hagyományőrző Egyesület művészeti vezetője, a komlói néptánc folyamatos fejlesztéséért.

Haraszti Márk, a komlói Színház-és Hangversenyterem dolgozója, a városi rendezvények színvonalas technikai megvalósításáért.

Komló Város Sportjáért kitüntetésben részesült a Sport36-Komló NBI-es kézilabdacsapata a sikeres 2017/18-as bajnoki szereplésért. A csapat az 5. helyen végzett a bajnokságban, mellyel kivívta a nemzetközi szereplést.

(Frissítjük!)

A háromnapos rendezvényen idén is látványos standokkal várta a látogatókat több környékbeli település, így Magyarhertelend, Hosszúhetény, Mánfa és Kárász is legjobb termékeivel, turisztikai lehetőségeit bemutató prospektusokkal, kóstolókkal állt az érdeklődők rendelkezésére.

 A megyei és országos vállalkozások mellett, egyesületek közül többek között a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft., a Baranya Megyei Vállalkozói Központ, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is képviseltette magát.

Visszatérő résztvevői voltak a kiállításnak komlói oktatási intézmények, ahogy a történelmi egyházak komlói képviselői is bemutatkoztak a térségben élőknek. Standdal várták az érdeklődőket pénzintézetek, kézművesek is.

Az expó színpadán a három nap alatt több fellépő megfordult, szépségverseny és további programok színesítették a rendezvényt.