Évek óta megszokott programja a Komlói Bányásznapoknak és elődjének a Police Road-Show.

A városi ünnep keretében a Tesco-parkolóban rendezték meg a Police Road-Show című eseményt, amely valóságos családi programmá vált az évtized alatt.

Az idei rendezvény a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság kutyás bemutatójával vette kezdetét. A kicsiket és felnőtteket is vonzó programban a Pécsi Kutató-mentő és Tűzoltó Egyesület mentési gyakorlata, a megyei rendőr-főkapitányság fegyverzeti bemutatója, bűnügyi és technikai bemutató, az Országos Mentőszolgálat mentési gyakorlata is helyet kapott.

Sokan tesztelték célzó képességüket a Pécs Városi Lövészklub lézeres lövészeténél, számtalan érdeklődő ismerkedhetett meg a rendőrség és a tűzoltóság járműveivel.

A programba belefért kerékpáros ügyességi verseny, és a „részeg szemüveg” kipróbálása is. A rendezvényen megismerkedhettek a résztvevők a Komlói Állatvédő Egyesület tevékenységével, a Komlói Védőnői Szolgálat jóvoltából pedig szűrővizsgálaton vehettünk részt.

A város sportegyesületei közül a kézilabdázók, a labdarúgók, a Wing Tsun komlói kung-fu, valamint a vívószakosztály működtető Villa Complov egyesület tartott bemutatót. A látogatók kipróbálhatták a T20 Darts Club és a Komlói Bányász Sakk Szakosztályának lehetőségeit.