11. alkalommal szervezte meg a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület az Ízek utcája elnevezésű gasztronómiai eseményt.

„A 2009-ig visszanyúló versengés idén is három kategóriában zajlott. A sertés, marha, vadételek mellett, hagyományos ételekkel és egyéb kategóriába sorolták be a csapatokat” – tudtuk meg Fóris Zoltántól, a KHVE ügyvezető elnökétől, a verseny főszervezőjétől.

Cowboy-bab

Elmondta, hogy Pichler József egyetemi docens, Schnitta-díjas éttermi mester, Bencze István, a Szabadtűzi Lovagrend lovagja és Szabó Gábor, a hosszúhetényi Tavasz étterem mesterszakácsa értékelte az ételeket.

Pichler József, a zsűri elnöke a verseny után értékelésében kifejtette, több merőben meglepő nyersanyagból készültek idén az ételek, amelyek korábban nem voltak jellemzőek a rendezvényen. Ettől függetlenül nagyon ízletesre sikerültek – tette hozzá. Kritikaként talán csak annyit fogalmazott meg, hogy nagyon kevés szaft érkezett pörköltekkel a zsűri asztalára, illetve más ételek is kicsit szárazak lettek.  

A gasztronómiai esemény egyik különlegessége a Kásádi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat által – versenyen kívül – készített Dráva menti sokác birkapaprikás volt.

A testvértelepülések képviselőit a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület látta vendégül.

Az Ízek utcája 2019 gasztronómiai versenyen a háromtagú zsűri az alábbi döntést hozta:

Sertés, marha, vadétel kategória:
1. Fidesz (marhapörkölt túrós csuszával)
2. Nagycsaládosok Komlói Egyesülete (vegyes pörkölt, házi céklasaláta, galuska)
3. PI-ER Kft. (körmös zúza)

Hagyományos ételek:
1. Komlói Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (cigány lecsó punyával)

2. Oroszló (marha-sertés vegyes pörkölt)

Egyéb kategória:

1.Komló Összeköt Egyesület (cowboy-bab)

2. Mecsekjánosiért Egyesület (ecetes hagymás babsaláta, natúr babsaláta, lekvárral ízesített babsaláta)