Törvényi kötelezettségének eleget téve közmeghallgatást tartott a 2011-es költségvetés témakörében Komló Város Önkormányzata.

A fórumon Polics József polgármester röviden ismertette a város pénzügyi helyzetét. Elmondta, hogy a nehéz helyzetben lévő város, mintegy 1,6 milliárdos hiányának csökkentését csak a városi intézmények büdzséjének 7 %-os lefaragásával, a szolgáltató rendszer, valamint a nem köteles feladatok támogatásának szűkítésével lehet véghezvinni. A városvezető puritán, olcsó, átlátható és nem utolsósorban becsületes gazdálkodást ígért, hozzátéve, hogy nem hajlandók, nem forgalomképes ingatlanok fiktív eladási értékével szépíteni a költségvetési számokat.

A közmeghallgatáson megjelentek ezt követően kérdéseket tettek fel a városvezetésnek. Voltak, akik az utak, járdák állapotát, a kutyatartás anomáliáit ecsetelték, mások a hajléktalanokkal kapcsolatban fogalmaztak meg kérdéseket. Szóba került Körtvélyes sokat bírált autóbusz-menetrendje. A közmeghallgatáson kiderült, az ezeket érintő felvetések okafogyottá váltak, mivel az önkormányzat elismerve a hibát, intézkedett a menetrend módosításáról. A fogyasztók által felhalmozott hő- és vízdíjak adósságrendezésével kapcsolatban gyorsabb intézkedést, ha szükséges, szankcionálást is kilátásba helyezett a polgármester.

Polics József a helyi adókat érintő kérdés kapcsán hangsúlyozta, hogy – a lakossági adómértékek nem változtak városunkban.