Szeptemberre fordult a naptár és a komlói általános iskolák folyosói ismét gyerekzsivajtól lettek hangosak. A gyerekek zenés műsorral vagy versmondással búcsúztatták a nyári szünidőt.

A Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola diákjait Hamzau Relu plébános és Ormándlaky Dalma igazgatónő köszöntötte az elsősöket és szüleiket. A 22 kisdiák kitűzőt és emléklapot vehetett át első iskolanapján.

A Kenderföld-Somági Általános Iskolában 20 diák lépett be először az iskola kapuin. Polics József polgármester itt is – mint minden helyi iskolában – taneszközöket ajándékozott az elsősöknek. Az intézményben hiánypótló beruházás zajlott. A konyhások részére szociális blokkot alakítottak ki, valamint az ebédlőhöz vezető folyosó és a teljes ebédlő is megújult.

A Felsőszilvási Általános Iskola is köszöntötte 12 elsősét. A nyáron kisebb-nagyobb felújítások zajlottak az étkezőben, emellett teljesen megújult a német nyelv oktatására szolgálóterem.

A Szilvási Általános Iskola 26 elsősét fogadta szeptember első hétfőjén. A vakáció alatt itt is az étkező újult meg. Eltűntek a vezetékek a falakról, valamint új lámpatestet is kapott a helyiség.

A Gagarin iskolában a három osztály elsősei már pénteken megismerkedtek második otthonukkal. Hétfőn, a hivatalos évnyitón verses-zenés összeállítással köszöntötték az iskola közösségét.