Kegyes volt az időjárás a Komlói Bányásznapok előfutárának nevezett Gesztenye Nap résztvevőihez. A városrész napját ezúttal is a „gesztenyési gödör” domboldalán tartották.

„Az évekkel ezelőtt útnak indított program mára már kinőtte családias jellegét, ami abból is látszik, hogy a város minden pontjáról érkeznek magánszemélyek és cégek egyaránt” – foglalta össze a Gesztenye Nap fejlődéstörténetét Pálfi László főszervező, a városrész önkormányzati képviselője.

A képviselő a „gödör” iránti érdeklődés kapcsán felvázolta a területtel kapcsolatos vízióit. A következő esztendőben a jelenlegi füves pályát a szilvásihoz hasonló rekortán borítású váltaná fel, illemhelyeket helyezne el, valamint egy állandó színpadot alakítana ki az ehhez hasonló rendezvények igényesebb lebonyolításához.

Polics József polgármester gratulált a Pálfi László által vezetett részönkormányzatnak, akik ezt az alulról jövő kezdeményezést, a ma látott színvonalra emelték.

A hangulat a bográcsos ételek illatának intenzitásával együtt fokozódott. Akadályverseny, amerikai foci bemutató, légvár és arcfestés kötötte le az egybegyűlteket. A színpadot a Kodály és a Gagarin iskolások műsora melegítette be Papp Attilának, a 40+ zenekarnak és a Rockantak bulijának, akik éjszakába nyúlóan szórakoztatták a gesztenyésieket és vendégeiket.