Február 5-én rendezték meg Pécsett az 1995-1999 között született gyermekek számára az Úszó Diákolimpia Baranya Megyei Döntőjét. A komlói úszók – akik többnyire a Hélix Sport Klub versenyzői – két arany, két ezüst és három bronzéremmel térhettek haza az Abay Nemes Oszkár Sportuszodából.

A Szilvási Általános Iskola tanulói (Fehér Sára, Takács Fanni, Gátos Réka, Mester Barnabás, Fazekas Dániel, Rappál Koppány, Gátos Péter) igazán sikeresen szerepeltek ezen a versenyen. A III. korcsoportos fiú 4x50m-es gyorsváltó első helye az „A” kategóriában (szövetségi versenyzői engedéllyel rendelkezők) kimagasló eredménynek számít. Különösen úgy, hogy a nagy úszó tradíciókkal rendelkező pécsi iskolák, mint a TÁSI vagy az ANK létszám hiányában csapatot sem tudott kiállítani.

A Kodály Zoltán Általános Iskola mini küldöttsége (Seemayer Eszter, Litvai Attila) hibátlan versenyzéssel, és példás lelkesedéssel tűnt ki a mezőnyből. Seemayer Eszter dobogós helyezése 100 háton pedig igazi meglepetés.

Fehér Ágnes Panka a Nagy László Gimnázium tanulója egy arany (100 mell) és egy bronzéremmel (100 gyors) bizonyult a legeredményesebbnek csapatunkból. 

*          *          * 

Február 12-én került sor a fiatalabbak, az I. és II. korcsoport küzdelmeire. A komlói úszók közül Eperjesi Kíra (Kodály) ezüstérmet szerzett, Kiss Balázs éppen csak lemaradt a dobogóról.

I. korcsoportos úszóink közül 50m háton Vadász Barnabás (Gagarin) 6., Molnár Máté (Felsőszilvás) 8. helyen végzett. A lányok között 50 m mellen Eperjesi Kíra a 2. helyet szerezte meg. Ebben a korosztályban Németh Dorottya (Gagarin), Németh Anna (Kodály) és Pintér Imola (Szilvás) nem jutott a döntőbe.

A II. korcsoportban 50 m mellen Kiss Balázs (Kenderföld) a negyedik helyen csapott a célba, ugyanúgy, mint a 4×50-es m gyorsváltóban a Gagarin Iskola csapata (Gyurovszky, Vass, Kolozsvári, Schuszter). Schwarcz Botond (Gagarin) és Tóth Ádám (Gagarin) versenyszámában nem került a nyolc közé.