Jó szerencsét kívánva köszöntötte az első osztályt kezdő diákokat és szüleiket Polics József polgármester a Gagarin iskolában.

Hosszú évek hagyománya, hogy az küszöbön álló tanévet a Gagarin iskolában kezdik meg elsőként az 1. osztályosok. A nem hivatalos „nulladik napon” az ismerkedés mellett a gyermekek osztálykeretben kézműves- és sportfoglalkozáson vesznek részt.

 Ennek apropóján látogatott a kökönyösi intézménybe Polics József polgármester, aki Notheisz Anita iskolaigazgató közreműködésével taneszközöket adott át az elsőt kezdő kisiskolásoknak.

A tanévnyitó ünnepségeket szeptember 2-án rendezik az alapfokú oktatási intézményekben, ahol az elsősök a hagyományoknak megfelelően író- és rajzeszközöket vehetnek át a városvezetéstől.

A nyár folyamán több iskolaépületben is felújítások zajlottak. Az önkormányzat álláspontja, hogy bár az iskolák fenntartója már nem az önkormányzat, a városnak, tulajdonosként felelőssége, hogy az épületek komfortja megfelelő legyen a komlói gyermekek számára. Ezért minden tőle telhetőt megtesz, hogy időnként elvégezze a szükséges felújításokat.