A Városház téri bemutatóval zárult a pécsi, sikondai és komlói helyszínt is érintő Nemzetközi Škoda Találkozó.

Közel 80 résztvevővel rendezték meg a hosszú hétvégén térségünkben a Nemzetközi Škoda Találkozót. A résztvevők éjszakai kalandtúrával, pécsi szlalom versennyel, felvonulással, esténként közös főzéssel, retro discóval ünnepelték a találkozást.

A négynapos nemzetközi rendezvény – az ország több szegletéből és Erdélyből is érkeztek vendégek – hétfőn a komlói Városház téren zárult, ahol a találkozó húsz legszebb Škodája sorakozott fel.  

Bevezető gondolatokat Király Gábor főszervező és Polics József polgármester mondott. Utóbbi örömét fejezte ki, hogy városunk ismét egy autós rendezvénynek adhatott otthont, kiemelte: olyan autótípusokat láthatunk a mustrán, amelyek a tapasztaltabb korosztály számára ismerősek – valljuk be – a korabeli nem túl nagy kínálatból.

A Bayerkrainers Trió és a 40+ igényes háttérzenéjének kíséretében a Mladá Boleslav-i gyár futószalagjáról – a hatvanas évek második felétől – legördülő típusokkal ismerkedhettek meg kívül-belül az érdeklődők. A farmotoros járgányok között feltűnt a nálunk is népautónak számító S100-as, a 105 S, a 110 S és annak de luxe változata, a 120 L, a 130-as Rapid cupé, de szemügyre vehettünk egy orrmotoros pick-up és egy új generációs Octávia példányt is.

Kissé sajnálhattuk, hogy nem került a szemünk elé a találkozón ugyan részt vett, de a záró nap előtt távozott – az 50-es évek végén megalkotott – Škoda Octávia, illetve az igencsak ritka, vászontetős Felícia.

1968-ban készült 1000MB

Itt volt ugyanakkor két 1000MB, amely sokunk kedvence a mai napig.  A türkiz színűt 1968 márciusában, fehér „kollégáját” jó félévvel korábban gyártották.